Radulović umro, ali se Mišković nije izvukao

Izvor: Kurir, 26.Okt.2014, 07:05   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Radulović umro, ali se Mišković nije izvukao

Ukoliko bude pokrenut postupak zbog privatizacije „C marketa“, iskaz Radulovića biće tretiran kao dokaz. On je optužio Miroslava Miškovića i Milana Beka da su opljačkali „C market“ i prevarili akcionare za 207 miliona evra

BEOGRAD - Za sve što mi se dogodilo kriv je Miroslav Mišković! Došao sam u Srbiju >> Pročitaj celu vest na sajtu Kurir << da sperem ljagu sa svog imena i posle toga mogu mirno da umrem!

Ovo je rekao Slobodan Radulović (72), bivši direktor „C marketa“, nakon što se 12. aprila, posle devet godina skrivanja, predao srpskoj policiji.

Pet meseci kasnije, tačnije u četvrtak 23. oktobra, Radulović je prvi put javno izneo svoju odbranu i optužbe na račun Miroslava Miškovića, ali i Milana Beka, Vojislava Koštunice, kao i Borisa Tadića. Dva dana kasnije, u noći između petka i subote, Radulović je preminuo u svom domu, gde je bio u kućnom pritvoru.

Izneo odbranu

- Slobodan Radulović imao je srčane tegobe. Operisao je zaliske, ali zdravlje mu se prethodne nedelje iznenada pogoršalo. Nekoliko dana proveo je u bolnici, a na sopstveno insistiranje pušten je u četvrtak da pred Apelacionim sudom iznese svoju žalbu na presudu kojom je kao pripadnik „stečajne mafije“ bio nepravosnažno osuđen na pet godina zatvora. To je i učinio, dobro se držao, iako je povremeno gubio dah - kaže sagovornik Kurira.

Naš izvor kaže i da će Radulovićev iskaz biti tretiran kao dokaz, bez obzira na to što je bivši direktor „C marketa“ preminuo.

Predosetio kraj

VRATIO SE DA UMRE U SRBIJI

Radulovićevi prijatelji su rekli da je odlučio da se vrati kako bi poslednje dane života proveo u Srbiji.

- Dugo ga je mučila nostalgija. Osam godina je proveo van zemlje, odvojen od najbližih, a kad se teško razboleo, to osećanje se pojačalo. Presudan je bio momenat kad je shvatio da mu je ostalo još malo života. Želeo je da dođe i umre u Srbiji - ispričao je tada sagovornik Kurira.

Slobodan Radulović, kako je naveo, nije želeo da počiva negde u svetu.

- Hteo je da se zna gde mu je grob, želeo je da dostojanstveno umre - kazao je naš sagovornik.

Biografija

ROĐEN U LOGORU, UMRO U PRITVORU

Slobodan Radulović rođen je 27. januara 1943. u italijanskom logoru na ostrvu Mamula kod Herceg Novog.

- Pošto sam bio najmlađe dete oca Dragana i majke Petrane, a vremena su bila teška, nisam ništa mogao da očekujem od njih i sve sam morao sam da uradim i stvorim - govorio je često Radulović.

Školu je završio u Herceg Novom, a diplomirao je na Ekonomskom fakultetu u Beogradu 1968. Devedesetih godina postao je član Demokratske stranke, ali iz nje je isključen nakon što je ušao u vladu Mirka Marjanovića, u kojoj bio potpredsednik od 1992. do 1996. U septembru 1995. pristupio je Novoj demokratiji Dušana Mihajlovića. Radio je u Beogradskoj klanici, Hemijskoj industriji „Pančevo“, a potom je promenio nekoliko preduzeća dok 1990. nije postao direktor „C marketa“, gde je ostao do 2006.

Nastavak na Kurir...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Kurir. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Kurir. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.