Na suđenju Miškoviću iznošenje odbrane Gaševića

Izvor: Blic, 17.Apr.2014, 14:08   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Na suđenju Miškoviću iznošenje odbrane Gaševića

Sudjenje vlasniku "Delta Holdinga" Miroslavu Miškoviću, njegovom sinu Marku, vlasniku "Nibens grupe" Milu Đuraškoviću i još osmorici optuženih da su zloupotrebama oštetili putarska preduzeća nastavljeno je danas iznošenjem odbrane bivšeg direktora Preduzeća za puteve "Niš" Milutina Gaševića.

Gašević je, odgovarajući na pitanja sudskog veća i advokata odbrane, govorio o poslovanju >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << PZP "Niš", kao i o saradnji sa Miškovićima i Đuraškovićem.

Prema njegovim rečima, vlasnik "Nibens grupe" Milo Djurašković, koji je 2003. kupio PZP "Niš", uplatio je državi, odnosno Agenciji za privatizaciju, više od 60 miliona evra za putarska preduzeća koje je kupio upravo preko PZP "Niš".

On je i dodao da su putarska preduzeća propala zbog velike zaduženosti, odnosno zato što im država nije izmirila velika sredstva.

- Putarska preduzeća su morala da uzimaju veoma nepovoljne kredite od banaka. Da smo uspeli da naplatimo dugovanja od države, i dalje bismo imali finansijske probleme, ali bismo ipak preživeli - rekao je Gašević.

Govoreći o saradnji sa Miškovićima, Gašević je rekao da nikada sa njima nije razgovarao.

- Miroslava i Marka Miškovića niti poznajem, niti sam razgovarao sa njima. Oni nikada nisu uticali na mene, niti su preko posrednika pokušali da utiču na mene da uradim nešto - rekao je Gašević.

On je dodao i da nikada nije prisustvovao razgovorima izmedju Djuraškovića i Miškovića, već da je o njima imao samo posredna saznanja.

Optužnica tereti Miškovića i ostale da su od 2005. do 2010. nezakonitim izvlačenjem novca iz putarskih preduzeća i utajom poreza oštetili putarska preduzeća za 16,95 milijardi dinara, a budžet Srbije za 472 miliona dinara.

Miroslavu i Marku Miškoviću i Milu Djuraškoviću na teret se stavljaju krivična dela zloupotreba položaja odgovornog lica u saizvršilaštvu i poreska utaja, za koja je zaprećena kazna od po deset godina zatvora.

Najčitanije SADA:

Nastavak na Blic...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.