TROŠENJE PARA OD DELTA SITIJA Mišković gradi dva i po puta veći tržni centar

Izvor: Blic, 10.Feb.2016, 20:46   (ažurirano 02.Apr.2020.)

TROŠENJE PARA OD DELTA SITIJA Mišković gradi dva i po puta veći tržni centar

Miroslav Mišković će novcem od prodaje „Delta sitija“ graditi centar „Delta planet“ na Autokomandi u Beogradu.

Ovaj poslovno-trgovinski objekat trebalo bi da bude dva i po puta veći od beogradskog „Delta sitija“. Prostiraće se na šest hektara zemlje, a prodavnice, uslužne radnje, restorani i kafei biće na dva nivoa.

Ispod njih predviđen je hipermarket, a iznad nivo za >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << zabavu. Krov objekta predstavljaće zelenu oazu površine 6.500 kvadrata, a kupcima će biti na raspolaganju 2.300 parking mesta.

Ipak, da bi udario kamen temeljac, Mišković će morati da plati konverziju dela zemljišta. Naime, „Delta“ je 2005. kupila preduzeće „Autokomanda“ za 17 miliona evra i domogla se 3,3 hektara zemljišta, za koje u toj kompaniji tvrde da je u celosti plaćeno kupovinom „Autokomande“.

Pročitajte još:

Međutim, po Zakonu o planiranju i izgradnji Mišković nije vlasnik dela zemljišta na kojem se nisu nalazili proizvodni pogoni i moraće naknadno da ga kupi ili zakupi.

Podsetimo, kompanija "Delta holding" je posle 24 sata ignorisanja jednostavnih pitanja iz redakcije "Blica" danas šturo saopštila da će u Srbiji ipak platiti porez po osnovu prodaje tržnih centara "Delta siti" u Beogradu i Podgorici južnoafričkom investicionom fondu "Hiprop" za ukupno 202,8 miliona evra.

Tako je potvrđeno današnje pisanje "Blica" da će deo novca dobijenog od prodaje "Delta sitija" biti utrošen na gradnju šoping mola "Delta planet" na Autokomandi.

Nastavak na Blic...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.