Usvojit zakon o radu i bez pristanka Sindikata

Izvor: Akter, 17.Avg.2015, 21:09   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Usvojit zakon o radu i bez pristanka Sindikata

Predsednik Republike Srpske Milorad Dodik poručio je Savezu sindikata Republike Srpske da će novi zakon o radu biti usvojen i bez njihovog pristanka, ako se ne uključe u razgovor o donošenju ovog reformskog zakona

Dodik je kazao da je Repubici Srpskoj neophodan reformski zakon o radu zbog integrisanja s okruženjem i tržištem rada, ocenivši da je priča o donošenju tog zakona ispolitizovana.

"Odlazak predstavnika Sindikata RS u Federaciju BiH je podrška >> Pročitaj celu vest na sajtu Akter << buntu i pokušaj legalizacije da se iz Federacije u RS pošalju desetine autobusa radi organizovanja nemira u Srpskoj", rekao je Dodik za RT RS.

On je kazao da su sastanci rukovodstva Sindikata s predstavnicima političkih partija "čista politizacija"”.

Dodik je pozvao opozicione stranke, SDS i PDP, da umesto što kritikuju predloženi zakon o radu, sami predlože zakonska rešenja.

"Evo, neka SDS i PDP predlože novi zakon o radu, mi ćemo ga, bez čitanja, usvojiti", poručio je on.

Kako su preneli banjalučki mediji, Dodik smatra da je za RS važno da se u narednim mesecima uđe u dogovor i dijalog i s opozicijom i socijalnim partnerima i nevladinim organizacijama o svim pitanjima, ali da je od ključne važnosti sprovođenje referendum o radu državnog suda i tužilaštva.

Dodik je poručio da "opozicija ne mora ni izaći na referendum, jer je pokazala da nije sposobna da promoviše bazične političke stavove", dodavši da je došlo vreme da se na demokratski način, referendumom, odgovori na, kako je ocenio, nelegalne odluke visokog predstavnika o nametanju Suda i Tužilaštva BiH.

Ako dođe do referendum, dodao je on, i ako njegov ishod bude pozitivan, to znači da će institucije RS doneti propise prema kojima se odluke Suda i Tužilaštva i njihove aktivnosti na prostoru RS neće primenjivati.

"Taj zakon mi ćemo doneti u Narodnoj skupštini", rekao je Dodik.
Pogledaj vesti o: Milorad Dodik,   Legalizacija

Nastavak na Akter...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Akter. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Akter. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.