Izvor: Blic, 27.Sep.2016, 14:06   (ažurirano 02.Apr.2020.)

SAZNAJEMO Dodik pozvan na saslušanje u Sarajevo 3. oktobra

U pozivu za saslušanje, koji je Tužilaštvo BiH juče uputilo predsedniku RS Miloradu Dodiku, navedeno je da treba da se javi u Sarajevo 3. oktobra, saznaje "EuroBlic" u pravosudnim krugovima u BiH.

Reč je o ponedeljku koji pada samo dan nakon održavanja lokalnih izbora u BiH.

Dodik, međutim, kako prenosi Tanjug, tvrdi da još nije dobio poziv tužilaštva za saslušanje.

Ministar bezbednosti BiH Dragan Mektić smatra da je to potvrda da se glavni >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << tužilac Tužilaštva BiH Goran Salihović direktno uključio u predizbornu kampanju u Srpskoj, i to u korist Dodika, praveći od njega žrtvu pred glasačima.

Pročitajte još:

- Pošto su se pojavile različite interpretacije mojih izjava u ovom slučaju, naglašavam da sam protiv bilo kakvog saslušanja zvaničnika Republike Srpske zbog neprovođenja odluka Ustavnog suda BiH. To je selektivan pristup Tužilaštva BiH. Tom logikom, prvo bi trebalo da budu uhapšeni mnogi drugi, poput Dragana Čovića i Bakira Izetbegovića, koji godinama ne provode odluku Ustavnog suda BiH u vezi sa izborima u Mostaru – kaže Mektić za „EuroBlic“.

Nastavak na Blic...






Povezane vesti

DODIKA SASLUŠAVAJU 3. OKTOBRA: Samo dan nakon lokalnih izbora u BiH

Izvor: Kurir, 27.Sep.2016

...Reč je o ponedeljku koji pada samo dan nakon održavanja lokalnih izbora u BiH, saznaje „EuroBlic“ u pravosudnim krugovima u BiH..Ministar bezbednosti BiH Dragan Mektić smatra da je to potvrda da se glavni tužilac Tužilaštva BiH Goran Salihović direktno uključio u predizbornu kampanju u...

Nastavak na Kurir...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.