“Nemoguć je bilo kakav dogovor sa BiH“

Izvor: Vesti-online.com, 31.Jul.2014, 01:29   (ažurirano 02.Apr.2020.)

“Nemoguć je bilo kakav dogovor sa BiH“

Predsednik Republike Srpske (RS) Milorad Dodik rekao je večeras za RTRS da se na nivou BiH ne može održati nijedan dogovor i da su za to odgovorni bošnjački političari.

Dogovor na nivou BiH nije moguć, za to krivi bošnjački političari: Milorad Dodik

 

Da dogovor na nivou BiH nije moguć potvrđuje, rekao je Dodik, >> Pročitaj celu vest na sajtu Vesti-online.com << i to što nije postavljen direktor Regulatorne agencije za komunikacije (RAK) Srđan Rajčević, iako je prilikom formiranja Saveta ministara BiH dogovoreno da direktor RAK bude Srbin, i za to je sprovedena potrebna procedura.

 

"Mislim da je BiH nemoguće graditi na pricipima totalnog nepoverenja. Nastojanja mnogih da u BiH naprave pristup u stilu da su problem samo političari, govori o tome da se pokušavaju zameniti teze. Ovde je sukob koncepcija - jedne centralizovane i prava kojeg imamo na autonomiju", rekao je Dodik.

 

Govoreći za RTRS, predsednik RS je dao podršku Izraelu da brani teritoriju i narod, a istakao da želi da tamošnji sukob prestane što pre i da ne bude stradanje ni Izraelaca, ni Palestinaca.

 

Komentarišući to što se predsjedavajući Predsedništva BiH Bakir Izetbegović, zbog izraelskog napada na Gazu, nije sastao s ambasadorom Izraela za BiH Davidom Koenom, Dodik je rekao da je važnija Izetbegovićeva poruka da "očekuje da će muslimani jednog dana toliko ojačati da će morati reagovati i Nemačka i SAD kako treba".

 

"Možete li misliti na kojem smo mi mestu, kada oni poručuju takvim velesilama da moraju da poštuju to što muslimani misle", rekao je Dodik.

 

Dodik je ponovio da u RS ne treba olako uzimati izjave premijera Turske Redžepa Taipa Erdogana o BiH i podršci samo muslimanima.

 

On je naveo i da su RS potrebni pošteni oktobarski izbori, a bio je potreban i fer dogovor koji je njegova stranka, SNSD, pokušala da napravi sa SDS-om na nivou BiH, ali to nije uspelo.

 

"Sada sam pomalo tužan što to nije uspelo", rekao je Dodik i dodao da bi u tom slučaju bila "relaksirana situacija u RS, a vidimo šta se dešava u Federaciji BiH".

Nastavak na Vesti-online.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vesti-online.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vesti-online.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.