Dodik:Ne živim u BiH,ona mi se gadi

Izvor: B92, 17.Sep.2012, 13:23   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Dodik:Ne živim u BiH,ona mi se gadi

Banjaluka -- Živim u Republici Srpskoj, a Bosna i Hercegovina mi izaziva osećanje gađenja, kaže predsednik RS Milorad Dodik za Večernji list.

"Sarajevo je danas etnički očišćen grad, nema ni Srba ni Hrvata. Reisu Ceriću, koji odlazi s tog mesta i jako je politički angažovan i proizvodi nervozu, zasmetalo je kad je vladika Grigorije rekao upravo to. Tamo se ne da ni Dedu Mrazu u vrtiće, a tvrde da su Hrvati ili Srbi dobrodošli", kaže >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << Milorad Dodik.

Hrvatima predlaže da ne pristaju ni na kakva preuređenja Federacije BiH osim na osnivanje hrvatskog entiteta, jer će inače ponovo, kaže, izgubiti 20 godina. Bosna i Hercegovina kao država ima budućnost samo u slučaju da se osnuje i treći, hrvatski entitet, pa da budu, kaže Dodik, Republika Srpska, Herceg-Bosna i Bosna, te da se na državnom nivou odlučuje samo o spoljnoj politici, spoljnoj sigurnosti i spoljnoj trgovini.

Sada je u Bosni i Hercegovini, kaže, na delu međunarodni eksperiment u kojem su se disciplinovali Srbi i Hrvati, a popuštalo se Bošnjacima i stvorena je patološka situacija.

"To je Bošnjake uverilo da su oni žrtve i da imaju pravo na više od druga dva naroda. To nije istina, bilo je žrtava na svim stranama, a kod Bošnjaka je taj broj veći, s obzirom na brojnost tog naroda", smatra Dodik.

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Dodik: U Sarajevu ni Deda Mraz ne može u vrtiće, a tvrde da su Hrvati ili Srbi dobrodošli

Izvor: Blic, 17.Sep.2012

Predsednik Republike Srpske Milorad Dodik izjavio je da ne voli Bosnu i Hercegovinu i da je Sarajevo postao etnički čist grad u kome više nema ni Srba ni Hrvata, pa ni Deda Mraza u dečjim vrtićima...- Ja živim u Republici Srpskoj i identifikujem se s nekim širim okvirom. A Bosna i Hercegovina...

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.