Milorad Dodik: BiH nema vlast, već Savjet ministara

Izvor: Cafe.ba, 26.Nov.2014, 14:22   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Milorad Dodik: BiH nema vlast, već Savjet ministara

SNSD ima legitimitet da na nivou Bosne i Hercegovine predstavlja Republiku Srpsku i srpski narod, istakao je Milorad Dodik, predsjednik bh. entiteta RS

BANJA LUKA (AA) - Bosna i Hercegovina nema vlast već Savjet ministara koji se sastavlja na osnovu nacionalne kvote, ustvrdio je danas u Banjoj luci predsjednik bosanskohercegovačkog entiteta Republika i lider SNSD-a >> Pročitaj celu vest na sajtu Cafe.ba << Milorad Dodik, javlja Anadolu Agency (AA).

U obraćanju novinarima govoreći o procesu formiranja vlasti na državnom nivou naveo je da „vlast u BiH predstavlja dijelove entiteta i naroda, a ne neku političku koaliciju“.

Ponovio je SNSD sa svojim koalicionim partnerima iz RS-a „ima legitimitet da predstavlja RS i srpski narod na državnom nivou“.

„Razumijem politički cilj potpredsjednika SDA Bakira Izetbegovića da napravi konfuznu situaciju u RS-u. Mi nismo kao neke druge partije iz RS-a koje su svojom voljom išli u institucije vlasti BiH, već zbog obaveze da štitimo RS. Ali ako se i desi da vlast formiraju Savez za promjene, SDA, DF i HDZ BiH imaće probleme da predstavljaju entitete i konstitutivne narode“, istakao je Dodik.

Navodeći kako SNSD “neće biti podrška takvoj vlasti“, Dodik je upozorio da će „SNSD sa svojim koalicionim partnerima putem srpskih delegata u Domu naroda Parlamentarne skupštine BiH snažno štiti interese Republike Srpske“.

„Ako se desi drugačije SNSD će prihvatiti svoju odgovornost i dati kandidate za sastav Savjeta ministra BiH“, naveo je Dodik, prenosi Anadolu Agency.

Nastavak na Cafe.ba...






Povezane vesti

Dodik: Imamo legitimitet da predstavljamo Srbe

Izvor: Nezavisne Novine, 26.Nov.2014

BANJALUKA - Predsjednik SNSD-a Milorad Dodik izjavio je da SNSD sa koalicionim partnerima ima legitimitet i kapacitet da na nivou BiH predstavlja srpski narod i RS... Dodik vjeruje da vlast na nivou BiH neće formirati predstavnici političkih partija koje su potpisale "sarajevski sporazum"..."Savez...

Nastavak na Nezavisne Novine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Cafe.ba. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Cafe.ba. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.