Mektić: Dodik poslednji koga treba goniti zbog nepoštovanja odluka Ustavnog suda

Izvor: RTS, 27.Sep.2016, 20:42   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Mektić: Dodik poslednji koga treba goniti zbog nepoštovanja odluka Ustavnog suda

Ministar bezbednosti BiH Dragan Mektić je poručio da je predsednik RS Milorad Dodik poslednji koga treba procesuirati zbog nepoštovanja odluke Ustavnog suda.
Mektić je glavnom državnom tužiocu Goranu Salihoviću poručio da prvo treba da pozove na odgovornost one koji nisu sproveli odluke Ustavnog suda o konstitutivnosti Srba u kantonima >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << Federacije Bosne i Hercegovine.
Pre Dodika treba procesuirati sve one koji do sada nisu ispoštovali odluke Ustavnog suda u vezi sa izborima u Mostaru, pre svih Dragana Čovića i Bakira Izetbegovića, rekao je Mektić, prenosi RTRS.
Kako ističe RTRS, od osnivanja Ustavnog suda 23 odluke nisu sprovedene i Tužilaštvo ni u jednom slučaju nije reagovalo, niti je bilo koga pozvalo na odgovornost, a danas nije moglo da potvrdi da li je Dodik prvi koji je zbog toga pozvan na saslušanje.
U Ustavnom sudu BiH za RTRS je rečeno da Tužilaštvu još nisu dostavili rešenje o neizvršenju te odluke, što znači da Tužilaštvo po tom osnovu nije ni moglo da deluje.
Što je još gore, Salihović je rekao da je poziv Dodiku upućen zbog sprovedenog referenduma, a njegov portparol zbog neizvršavanja odluke Ustavnog suda BiH o neustavnosti 9. januara kao Dana Republike.

Nastavak na RTS...






Povezane vesti

Mektić: Prvo da odgovara Izetbegović

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 27.Sep.2016

Ministar bezbednosti Bosne i Hercegovine Dragan Mektić izjavio je večeras da je predsednik Republike Srpske Milorad Dodik poslednji koga treba procesuirati zbog nepoštovanja odluke Ustavnog suda...On je glavnom državnom tužiocu Goranu Salihoviću poručio da prvo treba da pozove na odgovornost one...

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.