LDP: Interesuje nas budućnost Srbije, a ne Dodikov stav

Izvor: S media, 02.Jun.2012, 18:40   (ažurirano 02.Apr.2020.)

LDP: Interesuje nas budućnost Srbije, a ne Dodikov stav

Liberalno demokratska partija ocenila je danas da predsednik Republike Srpske (RS) Milorad Dodik ne sme u ime gradjana RS "da preti Srbiji kvarenjem odnosa" ukoliko sastav nove vlade ne bude po njegovoj volji.

"Opominjemo predsednika Republike Srpske da ne sme da u ime svojih gradjana preti Srbiji kvarenjem odnosa, ukoliko sastav sledeće Vlade ne bude po njegovoj privatnoj volji", navodi se u pisanoj izjavi lidera LDP-a Čedomira Jovanovića. >> Pročitaj celu vest na sajtu S media <<

Dačić: Još ne postoji većina za formiranje vlade (FOTO+VIDEO)

"Verovatno bih bio premijer da je Tadić pobedio"

Krkobabić: Mogući i novi izbori

Predsednik RS Milorad Dodik izjavio je danas posle sastanka sa ministrom unutrašnjih poslova Srbije Ivicom Dačićem u Banjaluci da će se RS usprotiviti učešću LDP-a u novoj Vladi Srbije, navodeći da bi to zakomplikovalo saradnju institucija RS i Srbije.

Lider LDP-a je istakao da o sastavu i politici buduće vlade odlučuju isključivo gradjani Srbije i političke stranke koje ih predstavljaju u parlamentu.

"Mnogo više od bahatosti i ultimatuma Milorada Dodika, nas interesuju situacija, problemi i budućnost naše zemlje", istakao je Jovanović.

Jovanović je dodao i da se neće povlačiti pred "Dodikovim nastupima i ambicijom" ističući da nije reč o ličnom sukobu ili odnosu LDP i predsednika RS.

"Zbog toga verujemo da bi Dodiku, ali i onim političarima iz Srbije koji pred njim strepe, bilo najbolje da se ponašaju racionalno ili da preuzmu odgovornost za katastrofu na koju ćutanjem i kalkulisanjem osudjuju sedam miliona gradjana Srbije", izjavio je Jovanović.

(Beta)

Foto: Beta

Nastavak na S media...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

LDP: Ne interesuje nas Dodikov stav

Izvor: B92, 02.Jun.2012

Beograd -- O sastavu i politici buduće Vlade Srbije odlučuju isključivo građani Srbije i političke stranke koje ih predstavljaju u parlamentu, kazao Čedomir Jovanović...„Mnogo više od bahatosti i ultimatuma Milorada Dodika, nas interesuju situacija, problemi i budućnost naše zemlje. Zanima...

Nastavak na B92...

LDP: Građani odlučuju o vladi, a ne Dodik

Izvor: RTS, 02.Jun.2012

Predsednik RS Milorad Dodik ne sme u ime građana "da preti Srbiji kvarenjem odnosa" ukoliko sastav nove vlade ne bude po njegovoj volji, poručio lider LDP-a Čedomir Jovanović. O sastavu i politici buduće vlade odlučuju isključivo građani Srbije, istakao Jovanović...Lider Liberalno demokratska...

Nastavak na RTS...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta S media. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta S media. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.