Ko ne misli kao Dodik, biće krivično gonjen

Izvor: Radio 021, 05.Sep.2015, 18:57   (ažurirano 02.Apr.2020.)

"Ko ne misli kao Dodik, biće krivično gonjen"

Milorad Dodik najavama izmene zakona kako bi se opoziciji sudilo za veleizdajničku politiku pozvao na političku odmazdu opozicije, rekao je predsednik NDP Dragan Čavić, nakon najave predsednika Republike Srpske da će izmeniti Krivični zakon Republike Srpske.

Čavić je ocenio da takve Dodikove izjave nisu političke poruke, već pretnje.

"Onaj ko ne misli kao Dodik, biće krivično gonjen, a on >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio 021 << ima dovoljno ruku u parlamentu koji će podržati ovu ideju", kazao je lider NDP-a u Banjaluci.

Čavić je kazao da ovakvim postupcima Dodik veoma loše predstavlja RS. On je najavio da će NDP uputiti u skupštinsku proceduru predlog deklaracije o genocidu NDH nad Srbima, Jevrejima i Romima u Drugom svetskom ratu.

Dodik je najavio da će u parlament uputiti deklaraciju o genocidu Turaka nad Jermenima, dok je SDA najavila da će u Narodnu skupštinu uputiti Rezoluciju o genocidu u Srebrenici.

Nastavak na Radio 021...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio 021. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio 021. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.