Ivanić: 9. januar ostaje praznik RS

Izvor: RTS, 25.Sep.2016, 10:45   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Ivanić: 9. januar ostaje praznik RS

Član Predsedništva BiH iz Republike Srpske Mladen Ivanić glasao je na jednom od biračkih mesta u Banjaluci, a potom poručio da će 9. januar ostati dan koji će RS obeležavati i ubuduće.
Oni koji ne budu hteli da obeležavaju taj dan neće ga ni obeležavati, rekao je Ivanić i dodao da je ovo delom bio pokušaj izborne kampanje SNSD-a Milorada Dodika, ali da je opozicija u RS svojom podrškom >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << osujetila taj cilj.

"Ovo je jedino zdravo i razumno rešenje. Nadam se da će večeras od sedam sati stvari otići u normalnije tokove", dodao je Ivanić.
"Apelacija je bila pokušaj poniženja srpskog naroda. Ne vidim zašto će RS trpeti sankcije zbog referenduma. Ne vidim ništa sporno u današnjem referendumu. Svako ko pomišlja na neke druge referendume, ja u tome neću učestvovati, to bi bio politički avanturizam", rekao je Ivanić novinarima.
Apelaciju za ukidanje 9. januara kao Dana RS, jer je to i pravoslavni praznik Sveti Stefan, Ustavnom sudu je podneo bošnjački član Predsedništva BiH Bakir Izetbegović.
Pogledaj vesti o: Milorad Dodik

Nastavak na RTS...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Ivanić: Nije "ili - ili", ali 9. januar ostaje praznik

Izvor: B92, 25.Sep.2016

Banjaluka -- Srpski član Predsedništva BiH Mladen Ivanić izjavio je da se oko referenduma o Danu republike u RS nepotrebno stvorena atmosfera “ili - ili"...Osim toga, on se nada da će večeras posle zatvaranja glasačkih mesta sve krenuti svojim tokom...Ivanić je posle glasanja u Banjaluci rekao...

Nastavak na B92...

Ivanić glasao u Banjoj Luci: Već večeras počet ćemo se baviti važnim stvarima

Izvor: SandzakPress.net, 25.Sep.2016

Banja Luka – Mladen Ivanić, član Predsjedništva BiH iz Republike Srpske, glasao je jutros u Banjoj Luci, a potom novinarima poručio kako je svima jasno da će nakon referenduma u RS-u 9. januar ostati datum koji će RS obilježavati. “Oni koji ga ne budu htjeli obilježavati, treba na to da dobiju...

Nastavak na SandzakPress.net...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.