Duraković: U Srebrenici će se poštovati BiH i Ustav

Izvor: B92, 26.Avg.2016, 10:23   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Duraković: U Srebrenici će se poštovati BiH i Ustav

Srebrenica -- Načelnik Opštine Srebrenica Ćamil Duraković rekao je i da neće formirati opštinsku komisiju za sprovođenje referenduma u Republici Srpskoj.

On je naveo da taj referendum krši Ustav Bosne i Hercegovine.

Duraković je istakao da se neće obazirati na bilo čije pretnje, pa tako ni na one koje dolaze od predsednika RS Milorada Dodika, dodajući da nema tih sankcija koje mogu promeniti tu njegovu odluku.

"Niko ne sme kršiti Ustav BiH, >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << a ako Dodik malo bolje poređa stvari, shvatiće da je u ustavnom poretku država iznad entiteta, i da odlukom da ne formiram opštinsku komisiju, samo branim pravni okvir u kojem funkcioniše i RS. Organe vlasti entiteta poštujem više od Dodika", kazao je Duraković.

Duraković je u saopštenju naveo da smatra da Dodik posle referenduma priprema i naredne korake, napomenuvši da je on poručio da ako mu se dozvoli da održi ovaj referendum, na tome neće stati, prenela je Fena.

Istakao je da u opštini koju vodi, sve dok je na njenom čelu, Bosna i Hercegovina i njeni zakoni će biti poštovani.

Dodik je juče u Zvorniku rekao da će referendum o Danu Republike u RS biti održan i da odluke Narodne skuštine RS o tom referendumu treba da se sprovode u svim opštinama, pa i u Srebrenici.

Dodik je novinarima rekao da je čuo da je Duraković "pokušao da kaže da neće poštovati odluku o referendumu".

"Verovatno ćemo se time baviti kasnije, ali ćemo se sigurno baviti. Više nikada niko u RSu neće biti u mogućnosti da ne poštuje organe vlasti RS, zvao se on i Ćamil Duraković. Naći ćemo instrumente za tu vrstu priče", poručio je Dodik i najavio da će nepoštovanje odluka Narodne skupštine RS ubuduće verovatno biti krivično delo".

Referendum o Danu Republike u Srpskoj, kojem se Bošnjaci žestoko protive, biće održan 25. septembra.

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.