Dodiku orden “za brigu o Srbima i ljubav prema SPC”

Izvor: Blic, 03.Maj.2015, 13:45   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Dodiku orden “za brigu o Srbima i ljubav prema SPC”

Posle predsednika Srbije Tomislava Nikolića, kome je ta čast iskazana prošle godine, orden Svetog vladike Nikolaja srpskog u njegovoj zadužbini, manastiru Lelić kod Valjeva, uručen je i predsedniku Republike Srpske Miloradu Dodiku.

Posle svete liturgije, orden Dodiku uručio je predstavnik eparhije valjevske, s obzirom da je >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << vladika Milutin zbog bolesti bio sprečen da prisustvuje svečanosti.

U njegovoj poruci navodi se da je orden Svetog vladike Nikolaja, kao najviše priznanje eparhije valjevske, predsedniku RS dodeljen „za veliki trud i brigu za svetu nam zemlju Srpsku i srpski narod, te dokazanu ljubav prema SPC“.

Zahvaljujući se na ordenu, uz pozdrav „pomoz Bog braćo i sestre“, Dodik je rekao da je to velika čast za RS i njega.

- Doživljavam ovo kao pažnju za čitavu RS i Srbe koji se bore za svoja politička prava, ali isto tako sa nemalom ljubavlju gledaju na Srbiju i žele je jakom, moćnom i srećnom - poručio je Dodik.

Uz predsednika RS bio je i najpoznatiji srpski kardiohirurg dr Boško Đukanović, Valjevac i direktor Instituta „Dedinje“.

Prošle godine, takođe na dan kada manastir Lelić slavi prenos moštiju vladike Nikolaja iz Libertvila (SAD), u njegovu zadužbinu u rodnom selu, orden je sa obrazloženjem „za trud i brigu za Srbiju i srpski narod i neumoran rad na unapređenju odnosa između države i SPC”, dobio predsednik Srbije Tomislav Nikolić.

Vladiku Nikolaja (Velimirovića) SPC je kanonizovala 2003. godine.

Nastavak na Blic...






Povezane vesti

Dodiku orden “za brigu o Srbima i ljubav prema SPC”

Izvor: Blic, 03.Maj.2015

Posle predsednika Srbije Tomislava Nikolića, kome je ta čast iskazana prošle godine, orden Svetog vladike Nikolaja srpskog u njegovoj zadužbini, manastiru Lelić kod Valjeva, uručen je i predsedniku Republike Srpske Miloradu Dodiku...Sa svečanosti uručenja Ordena Svetog Nikolaja predsedniku RS..Posle...

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.