Dodikov savetnik: Razlozi SAD za sankcije su neuverljivi

Izvor: RTS, 18.Jan.2017, 00:56   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Dodikov savetnik: Razlozi SAD za sankcije su neuverljivi

Razlozi za stavljanje imena Milorada Dodika na "crnu listu" su neuverljivi, rekao je savetnik predsednika Republike Srpske Aleksandar Vranješ.
 "Svu politiku predsednik Dodik je posvetio sprovođenju Dejtonskog sporazuma, da bi ga sad upravo oni koji prekrajaju Dejton sankcionisali". rekao je Vranješ za RTRS.

On je dodao da ovaj >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << potez dodatno usporava BiH na evropskom putu.
Ranije danas američko Ministarstvo finanansija uvelo sankcije predsedniku Republike Srpske Miloradu Dodiku navodeći da je razlog za to "opstruiranje primene Dejtonskog sporazuma."
Sankcije, koje je uvela Kancelarija za kontrolu strane imovine Ministarstva finansija, omogućavaju američkim vlastima da blokiraju pristup bilo kojoj imovini ili sredstvima Dodika koja su pod jurisdikcijiom SAD.
Predsednik Republike Srpske prethodno nije dobio ni diplomatsku ni običnu vizu za put u SAD povodom inauguracije novog američkog predsednika Donalda Trama.

Dodik je za sutra najavio konferenciju za novinare.
 

Nastavak na RTS...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

DODIKOV SAVETNIK: Razlozi SAD za sankcije su neuverljivi

Izvor: SrbijaDanas.com, 18.Jan.2017

Savetnik predsednika Republike Srpske Aleksandar Vranješ večeras rekao da su razlozi za stavljanje imena Milorada Dodika na "crnu listu" neuverljivi...- Svu politiku predsednik Dodik je posvetio sprovođenju Dejtonskog sporazuma, da bi ga sad upravo oni koji prekrajaju Dejton sankcionisali - rekao...

Nastavak na SrbijaDanas.com...

Izetbegović: Dodik je sam kriv što je prešao crvenu liniju

Izvor: Radio Slobodna Evropa, 18.Jan.2017

Član Predsjedništva Bosne i Hercegovine Bakir Izetbegović na konferenciji za novinare je rekao da je odluka SAD-a da Milorada Dodika, predsjednika RS-a stavi na "crnu listu" zbog nepoštovanja Dejtonskog sporazuma "šamar cijeloj zemlji". "Sam je kriv što je prešao crvenu liniju. Srbija neće...

Nastavak na Radio Slobodna Evropa...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.