Dodik prijavio imovinu vrednu 1,5 miliona evra

Izvor: Akter, 20.Avg.2014, 17:31   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Dodik prijavio imovinu vrednu 1,5 miliona evra

Predsednik Republike Srpske Milorad Dodik, koji se kandiduje na oktobarskim izborima u BiH za istu funkciju, prijavio je imovinu vrednu gotovo 1,5 miliona evra, što uključuje tri stana i dve kuće

Prema izbornom zakonu, svi kandidati dužni su da podatke o imovini dostave Centralnoj izbornoj komisiji, mada, kako navodi Hina, to gotovo da nema nikakvog stvarnog značaja jer ih niko ne proverava.

Rok >> Pročitaj celu vest na sajtu Akter << za prijavu imovine ističe za tri dana, ali je Dodik svoju već prijavio, navodeći da je ukupno vredna 2,8 miliona konvertibilnih maraka, odnosno 1,432 miliona evra.

Prema prijavi, predsednik RS u Beogradu poseduje kuću vrednu 869 hiljada evra koju iznajmljuje, čime godišnje zaradi 50 hiljada evra.

Poseduje i kuću u Laktašima kod Banjaluke vrednu 150.000 evra i još dva stana u Srbiji i jedan u Laktašima, piše Hina.

Od pokretnih stvari, kako je naveo, ima automobil proizveden 2006. godine vrednosti oko 20.000 evra.

Osim što se bavi politikom, i na ime plate predsednika entiteta godišnje zaradi oko 24 hiljade evra, Dodik se, prema prijavi, bavi i poljoprivredom jer je od te delatnosti 2013. zaradio 50 hiljada evra.

List piše da Dodik ima i kredite, i to od oko pola miliona evra, podignut kod privatne Pavlović banke, reprogramiran na 20 godina.

Dodikova supruga Snežana prijavila je imovinu od 109 hiljada evra, a sin Igor koji s njima živi, suvlasništvo u firmi "Eco fruit" koja se bavi poljoprivredom. On nije naveo vrednost svog udela, ali u imovinskoj kartici iz 2010. piše da iznosi 1,32 miliona evra.

Nastavak na Akter...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Akter. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Akter. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.