Izvor: Nezavisne Novine, 29.Sep.2016, 13:42   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Dodik poručio: Biće još referenduma u Srpskoj

BANJALUKA - Milorad Dodik, predsjednik Republike Srpske, je rekao da je tokom pregovaranja o mehanizmu koordinacije RS od Bakira Izetbegovića, predsjedavajući Predsjedništva BiH, dobila ustupke kakve nije mogla ni sanjati.

Na pres konferenciji nakon Predsjedništva SNSD-a u Banjaluci, Dodik je rekao da je referendumom o Danu Republike potvrđena suverena volja naroda, te je najavio još referenduma u narednom periodu.

Naredni referendumi bi, kako je rekao, mogli >> Pročitaj celu vest na sajtu Nezavisne Novine << biti organizovani na elektronski način, kako bi se brže i lakše mogli organizovati, a na njima će moći glasata samo oni građani koji su šest mjeseci kao mjesto prebivalašita imali adresu u RS.

Rekao je da će uskoro Srpska podnijeti apelaciju Ustavnom Sudu BiH oko svih zakona usvojenih u Federaciji a za koje nije bilo saglasnosti, zbog činjenice da Dom naroda Federacije nije popunjen na ustavan način, sa Srbima, te je najavio i apelaciju o 1. martu, kao Danu državnosti BiH.

"Ovo što je uradio Bakir Izetbegović, će me se obiti kao bumerang o glavu", poručio je Dodik.

Ponovio je da će se na poziv Tužilaštva BiH odazvati, ali da ne želi ići u Sarajevo, i izrazio je spremnost da se obrati putem video linka ili iz neke lokacije u RS.
Pogledaj vesti o: Milorad Dodik

Nastavak na Nezavisne Novine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Nezavisne Novine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Nezavisne Novine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.