Dodik ponovo pozvao opozicionare na sastanak

Izvor: B92, 09.Okt.2015, 23:39   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Dodik ponovo pozvao opozicionare na sastanak

Predsednik Republike Srpske Milorad Dodik zakazao je za sledeći petak novi sastanak sa političkim liderima iz RS.

Taj sastanak je zakazan nakon što na današnjem sastanku nisu prisustvovali predstavnici opozicionog Saveza za promene.

Dodik je rekao da će još jednom pozvati lidere stranaka okupljenih u Savezu za promene, ocenivši da "opšti interes RS mora biti iznad stranačkih interesa".
>> Pročitaj celu vest na sajtu B92 <<
Savez za promene je u vlasti na nivou BiH, a Dodik ih otvoreno karakteriše "probosancima" i izdajnicima.

"Veoma je važno da RS bude vidljiva na svakom mestu u svom punom kapacitetu. Međutim, sve je učinjeno da RS bude kriminalizovana, a ustvari se time prebacuje tema sa lošeg rada srpskih predstavnika u zajedničkim institucijama. Postoji zabrinutost u javnosti da oni ne predstavljaju RS onako kako bi trebalo", rekao je Dodik posle današnjeg sastanka.

Prema njegovim rečima, u vreme kada se Evropa homogenizuje, kada je to učinio hrvatski narod u BiH i kada se najavljuje homogenizacija kod Bošnjaka, "očigledne su namere da samo srpski korpus ostane razjedinjen".

On je rekao da će se, ako treba, izviniti predstavnicima Saveza za promene, ali da ne zna za šta bi trebalo da im uputi izvinjenje.

U Palati Republike danas je održan sastanak predsednika RS Milorada Dodika sa liderima stranaka koje čine vladajuću koaliciju u RS.

Sastanku su prisustvovali potpredsednik SNSD-a Nebojša Radmanović, lideri DNS-a i SP-a Marko Pavić i Petar Đokić, predsednik Srpske radikalne stranke Dragan Đurđević i PUP-a Ilija Stevančević.

Sastanku je prisustvovao i poslanik Slobodnog demokratskog srpskog kluba Nenad Stevandić.

Lideri stranaka koje čine Savez za promene (SDS, PDP i NDP) nisu se odazvali Dodikovom pozivu, navodeći da on kao predsednik RS ne radi na državnom jedinstvu, što mu je ustavna obaveza, već na razbijanju tog jedinstva.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.