Dodik počeo konsultacije za imenovanje mandatara Vlade RS

Izvor: Cafe.ba, 26.Nov.2014, 15:35   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Dodik počeo konsultacije za imenovanje mandatara Vlade RS

Novog premijera RS dat će SNSD, a njegovo ime će biti saopšteno do kraja sedmice, kazao je Milorad Dodik, predsjednik bh. entiteta Republika Srpska

BANJA LUKA (AA) - Predsjednik bosanskohercegovačkog entiteta Republika Srpska Milorad Dodik razgovorom s delegacijom SNSD-a otpočeo je danas proces konsultacija s parlamentarnim stranka oko imenovanja >> Pročitaj celu vest na sajtu Cafe.ba << mandatara nove Vlade RS, javlja Anadolu Agency (AA).

U obraćanju novinarima nakon sastanka kazao je da su mu predstavnici SNSD-a saopštili da sa koalicionim partnerima, DNS-om i Socijalističkom partijom imaju parlamentarnu većinu koja će izabrati novog premijera.

„Naveli su i da je na osnovu dogovora ove tri stranke odlučeno da će budući premijer RS biti iz SNSD-a“, dodao je Dodik.

Novinare je obavijestio da će sutra oko izbora mandatara razgovarati i s predstavnicima DNS-a i Socijalističke partije, nakon čega kazao je „bi odmah mogao saopštiti i ime kandidata za predsjednika Vlade RS“.

Kada su u pitanju razgovori s opozicionim stranka u RS-u, Dodik je kazao da ga je predsjednik SDS-a Mlade Bosić obavijestio da neće doći na razgovor, jer njegova partija nema većinu koja bi izabrala novu Vladu.

Ustvrdio je da je identične odgovore dobio i od ostalih članica Saveza za promjene (NDP i PDP) .

„To je njihovo pravo, ali opozicija je time pokazala da se ponaša kao razmaženo derište koje se duri kada nešto ne dobije. Međutim, osim oko izbora predsjednika Vlade RS opozicija je odbijanjem razgovora sa mnom propustila i priliku da se razmotre i politički procesi u RS-u i na taj način pokazala da je nena namjera da i dalje destabilizuje Republiku Srpsku“, istakao je Dodik.

Kada je u pitanju Koalicija Domovina, Dodik je rekao da je i njima uputio poziv za razgovor, te zaključio „kako je do njih hoće li se pozivu odazvati“.

Najavio je da će prije nego javnosti saopšti ime mandatara razgovore obaviti i sa predstavnicima Saveza sindikata RS, Unije udruženja poslodavaca, te Boračke organizacije RS.

Predsjednik RS saopštio je da će ime kandidata za sastav Vlade RS zvanično saopštiti do kraja ove nedjelje.

„Na taj način stvorit će se pretpostavke da u toku decembra bude izabrana nova Vlada RS, te usvojeni ekonomska politika i budžet za narednu godinu“, zaključio je Dodik, prenosi Anadolu Agency.

Nastavak na Cafe.ba...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Cafe.ba. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Cafe.ba. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.