Dodik: Važno da Vučanović dobije podršku birača

Izvor: Nezavisne Novine, 28.Nov.2014, 21:03   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Dodik: Važno da Vučanović dobije podršku birača

KOTOR VAROŠ - Predsjednik SNSD-a Milorad Dodik rekao je večeras da je veoma važno da aktuelni načelnik opštine Kotor Varoš Dalibor Vučanović dobije podršku birača na referendumu u nedjelju, 30. novembra, jer će "samo na taj način Kotor Varoš nastaviti da se razvija".

"Uradili smo brojne projekte u ovom gradu u proteklih šest godina za vrijeme mandata SNSD-ovih načelnika. Ponosan sam na te uspjehe, jer sam >> Pročitaj celu vest na sajtu Nezavisne Novine << i sam učestvovao u njihovoj realizaciji", rekao je Dodik na skupu podrške Vučanoviću u kotorvaroškoj kino-sali.

On je pozvao građane da to imaju na umu kada u nedjelju izađu na birališta, te da podrže razvojnu politiku aktuelnog načelnika i glasaju protiv opoziva.

Vučanović je poručio sugrađanima da je vrijeme ucjena i pritisaka prošlo i da će na referendumu pobijediti razum, a ne lični interesi i politikanstvo.

"Zahvaljajući ekspanziji privrednog razvoja Kotor Varoš je postao prva opština u BiH koja je dostigla predratni nivo zaposlenosti. Za vrijeme mog mandata nijedna fabrika nije zatvorena, a gotovo sve koje rade su proširene i povećale su broj zaposlenih", rekao je Vučanović.

Predsjednik Kluba odbornika SNSD-a u lokalnom parlamentu Slađana Šubara rekla je da su građani prepoznali namjere nove skupštinske većine, koja je pokrenula inicijativu za opoziv, a čine je odbornici SDS-a, PDP-a i SDA.

Prema njenim riječima, njihov jedini cilj je "zauzimanje fotelja", što su pokazali na prvoj sjednici Skupštine opštine na kojoj je formirana nova većina.

"Tada su smijenili sve ljude iz SNSD-a u opštinskoj upravi i preduzećima i ustanovama čiji je osnivač opština, a SNSD će na predstojećem referendumu pokazati jedinstvo i snagu da sačuva načelnika Vučanovića", poručila je Šubara.

U nedjelju će biti održan referendum na kojem će se izjašnjavati 21.473 birača na 34 biračka mjesta o tome da li su za ili protiv opoziva načelnika opštine.

Inicijativu za opoziv Vučanovića pokrenula je nova skupštinska većina, koju čine odbornici SDS-a, PDP-a i SDA.

Nastavak na Nezavisne Novine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Nezavisne Novine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Nezavisne Novine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.