Izvor: Nezavisne Novine, 28.Jun.2016, 15:18   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Dodik: U institucijama BiH nema odlučivanja bez stava Srpske

OZREN - Predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik izjavio je danas na Ozrenu da nema odlučivanja u institucijama BiH bez jasnog stava iz Srpske.

"Očigledno je da se ovo počelo uvažavati i očekujem da ovakva praksa neće biti prekinuta. Ljudi iz Republike Srpske znaju šta su naši stavovi, koji se ne mogu kreirati u Sarajevu pod pritiskom stranaca ili neke atmosfere, a odluke od kapitalnog značaju su kao ove o Sporazumu o stabilizaciji i pridruživanju /SSP/", rekao >> Pročitaj celu vest na sajtu Nezavisne Novine << je novinarima Dodik.

On smatra da bi na dnevnom redu sjednice Predsjedništva BiH bila predložena adaptacija SSP-a da je mogla biti usvojena.

"Vidimo šta se dešava sa Evropom, a elementarna pamet nalaže da se stane malo i sagleda kuda ide Evropa da bismo mi mogli da znamo gdje ćemo. Sada se zna da Evropa nije ono što je bila prije pet godina i da neće biti, te bi zbog toga trebalo da sačekamo i vidimo njenu poziciju", dodao je Dodik.

On je podsjetio da je Republika Srpska u nedjelju, 26. juna, odbacila prdloženu adaptaciju SSP-a.

"Kao predsjednik sam okupio sve predstavnike zakonodavne i izvršne vlasti, te različitih udruženja i svi su bili jedinstveni da je predložena adaptacija SSP-a pogubna za našu privredu i prerađivačku industriju. Kao političari to ne možemo da ignorišemo i zato imamo jedinstven stav", rekao je Dodik.

On je podsjetio da su na sastanak o SSP-u bili pozvani i predstavnici Republike Srpske u institucijama BiH.

"Treba znati da je Savjet ministara BiH, saglasnošću naših ministara, glasao za adaptirani SSP i da je još bilo preostalo da se izjasni Predsjedništvo BiH", podsjetio je Dodik.
Pogledaj vesti o: Milorad Dodik

Nastavak na Nezavisne Novine...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Nezavisne Novine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Nezavisne Novine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.