Dodik: U BiH ne može da se postigne nijedan dogovor

Izvor: Blic, 31.Jul.2014, 01:05   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Dodik: U BiH ne može da se postigne nijedan dogovor

Na nivou BiH ne može da se postigne nijedan dogovor, a najnoviji primer za to je odugovlačenje sa imenovanjem direktora Regulatorne agencije za komunikacije BiH (RAK), izjavio je večeras predsednik RS Milorad Dodik.

"Prilikom formiranja Saveta ministara BiH pre tri godine dogovoreno je da direkotor RAK-a bude iz reda srpskog naroda, što je trebalo da nadomesti činjenicu da su iz Federacije BiH četiri ministra. Provedena je sva procedura i Savet RAK-a je već predložio >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << gospodina Rajčevića za tu funkciju. Kako nema nijednog nedostatka u proceduri, očigledno je da su sada prisutne neke druge težnje, prije svega Bošnjaka koji žele sve da blokiraju", rekao je Dodik.

On je, gostujući u Dnevniku Radio-televizije RS (RTRS), podsetio da funkciju direktora RAK-a poslednjih sedam godina obavlja Bošnjak bez mandata.

"To govori da u BiH svaki dogovor koji postignete ne može da se održi, jer uvek dođe neko ko to ruši, i ovaj put to rade Bošnjaci. Po pravilu, oni najviše i ruše svaku vrstu dogovora", kaže Dodik.

Govoreći o predstojećim izborima, Dodik je, između ostalog, rekao da je RS bio potreban fer dogovor koji je SNSD pokušao da napravi sa SDS-om na nivou BiH, ali da to nije uspelo.

"Sada sam pomalo tužan što to nije uspelo. Imali bismo relaksiranu situaciju u RS, a vidimo šta se dešava u Federaciji BiH", kazao je predsednik RS. On smatra i da je vidljivo da opozicija ima mnogo problema.

"Očekujem da će rezultati izbora biti priznati na osnovu podataka koje iznese CIK, jer se već sada može čuti kako će, navodno, biti izborne krađe. To je zapravo alibi opoziciji da pobija rezultate izbora", ocjenjuje Dodik.

Prema njegovim rečima, najbolja poruka koju RS može da pošalje je da se izbori održe u poštenoj i fer atmosferi i da se rezulatati što pre implementiraju.

Najčitanije SADA:
Pogledaj vesti o: Milorad Dodik

Nastavak na Blic...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.