Dodik: To je jedan kreten, kriminalac i lažov

Izvor: Vesti-online.com, 31.Maj.2016, 21:49   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Dodik: To je jedan kreten, kriminalac i lažov

Predsednik Republike Srpske, Milorad Dodik, u utorak je u Beogradu na skupu "Paljenje Balkana - od Makedonije do Republike Srpske", oštro kritikovao visoke predstavnike u Bosni, rekavši da je reč o "ozbiljnim političkim kriminalcima" koji su hteli da sruše RS.

- Valentin Incko prima 24.000 evra mesečno, nigde ne plaća porez, plaćena su mu dva putovanja u Austriju mesečno... Najočitiji kriminalac, ne samo >> Pročitaj celu vest na sajtu Vesti-online.com << Incko, nego i svi visoki predstavnici, Pedi Ešdaun i Volfgang Petrič - rekao je Dodik.

- Ešdaun je lažljivac, kriminalac i kreten. Probao sam da ga tužim i tada sam prvi put dobio ozbiljne pretnje, rekli su mi da ću imati problema sa velikom državom - rekao je Dodik.

Dodik je ocenio da su stranci frustrirani neuspelim pritiscima na njega i RS i njegovim istrajavanjem da ne popusti i ne dozvoli promenu imena RS i ukidanje policije, te da su zato on i njegova porodica izloženi pretnjama.

- Nije mi ništa neuobičajena "žuta revolucija" i kriminalizacija rukovodstva, a sve funkcije koje sam obavljao u RS dobio sam zahvaljujući pobedi na poštenim izborima - rekao je Dodik.

Dodik je naveo da je RS kolateralna šteta izbegličkog problema, jer Evropa mora da se dogovori sa Turcima, koji se mešaju u bosanska pitanja i to isključivo na strani Bošnjaka, a obaveštajna služba BiH je pod direktnim uticajem turskih službi.

- U Srbiji može da bude na vlasti ko god hoće, i neko ko ima potpuno suprotne stavove od Miloševića, oni će opet kažnjavati Srbiju i Srbe, jer je nekada vladao Milošević. Ne treba verovati u dobre namere zapada prema nama - rekao je Dodik.

- Zapad je u vreme Slobodana Miloševića satanizovao Srbiju i uspostavio sistem kažnjavanja, koji će važiti bez obzira na to ko vlada u Srbiji.

Nastavak na Vesti-online.com...






Povezane vesti

DODIK U SVOM STILU: Ešdaun je lažljivac, kriminalac i kreten!

Izvor: Kurir, 01.Jun.2016, 13:25

...Dodik je istakao da nikada nije bila veća opasnost od nestajanja Republike Srpske i da se strategija zapada prema Srbiji i Srbima neće promeniti, pa se zato "u svakom trenutku mora biti oprezan".."Jedino rešenje je vraćanje na izvorni Dejtonski sporazum, po kojem Republika Srpska ima pravo na...

Nastavak na Kurir...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vesti-online.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vesti-online.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.