Dodik: Sud za nepravdu

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 01.Sep.2014, 20:41   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Dodik: Sud za nepravdu

Predsednik Republike Srpske Milorad Dodik izjavio je danas, povodom hapšenja 13 lica osumnjičenih za ratne zločine i zločine protiv čovečnosti počinjene 1992. godine na području Doboja i Teslića, da su Sud i Tužilaštvo BiH fomirani za nepravdu i egzekuciju nad Srbima.

"Ove institucije to pokazuju od kako su formirane", izjavio je Dodik u Banjaluci, prenela je RTRS.

On je napomenuo da je vidljivo >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << da nisu procesuirana lica odgovorna za zločine počinjene nad Srbima, navodeći kao primer područje Brčkog, gde je u jednom selu ubijeno 80 Srba, a lica koja su počinila taj zločin rade u institucijama distrikta.

Boračka organizacija Republike Srpske osudila je hapšenje 13 demobilisanih boraca VRS u Tesliću i Doboju, ističući da to još jednom pokazuje svu brutalnost po kojoj rade Agencija za istrage i zaštitu BiH i Tužilaštvo BiH.

"Hapšenje pokazuje da se ove institucije ne trude da u svom radu imalo drže do ljudskog dostojanstva, a posebno je to izraženo kada je reč o pripadnicima Vojske Republike Srpske", saopšteno je iz BORS.

BORS ističe da način na koji je SIPA uhapsila ove ljude i vreme u koje je to uradila pokazuje da je jedini cilj da se hapšenje izvede što pompeznije, da izazove što veću senzaciju i da se svim drugim licima koji bi se mogli naći u istoj situaciji "utera strah u kosti".

"Upadanje u kuće sa fantomkama na glavama, korištenje vatrenog oružja sa dugim cevima, plašenje članova porodice osumnjičenih i slične radnje, koje sprovodi SIPA, nisu u službi pravde, već zastrašivanja i nisu prihvatljive ni u jednom uređenom i civilizovanom društvu, pa ne bi trebalo biti ni u ovom", ističe BORS.

BORS navodi da ima informacije da su se uhapšena lica redovno javljala na sve informativne razgovore na koja ih je pozivala policija, da su bez zadrške i dvoumljenja sarađivali sa inspektorima koji su ih pozivali na razgovore, da nisu bežali niti su se skrivali, pa nije jasno zašto se hapse na ovakav način i otkud tolika brutalnost u radu SIPA.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.