Dodik: Srpski narod mora imati šansu da odlučuje

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 26.Sep.2016, 10:35   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Dodik: Srpski narod mora imati šansu da odlučuje

Predsednik Republike Srpske Milorad Dodik nije isključio mogućnost novih referenduma o svakom mogućem pitanju u RS istakavši da, kako je rekao, ne želi da srpski narod izgubi šansu da odlučuje.

Ovo je, podsetio je, bio referendum o Danu Republike, a ne o secesiji.

Zadovoljan što je sve proteklo u miru, Dodik kaže, da niko ne može da ospori legitimitet referenduma.

Najavio je da će >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << se sada sve dalje rešavati u parlamentu, gde će biti promenjen Zakon o praznicima.

"Ovo je pobeda svih nas. Nemam prava ni na kakav strah, jer šta znači sudbina jednog čoveka u odnosu na sudbinu naroda", rekao je Dodik gostujući na TV Pinku.

"Ne isključujem mogućnost novih referenduma o svakom mogućem pitanju. U svakom slučaju ja ne želim da srpski narod izgubi šansu da izlučuje. Ovo je bio referendum o danu Republike a ne o secesiji", rekao je Dodik i dodao da je ovde reč o daleko složenijem pitanju, a to je da postoji Ustavni sud, ali ne postoji zakon o njegovom funkcionisanju.

Taj sud, prema njegovim rečima, funkcioniše po nekim pravilima.

"On funkcioniše kao telo za manipulaciju. Devedeset odluka tog suda nisu ispoštovane, a BiH pokušava da na strahu tu instituciju proglasi obavezujućim mestom poštovanja", naveo je Dodik.

Ne plaši se, kaže, pretnji hapšenjem, jer one govore o tome da je Bosna i Hercegovina jedna velika zabluda.

Za njega je kaže gotovo neverovatno da Zapad može i da pomisli da Bakir Izetbegović može da ukine Dan Republike, a da Srbi to samo aminuju.

Dodik je rekao i da nisu tačne medijske špekulacije da je njegov prijem u Moskvi kod predsednika Vladimira Putina bio hladan, te da mu je on rekao da "povuče ručnu".

Dodik je rekao i da se još nije čuo sa predstavnicima državnog vrha Srbije, ali je dobio, kaže, čestitke mnogih prijatelja iz Srbije.

Istakao je da je potpuno logična bila odluka Srbije da ne podrži referendum.

"Potpuno logično je bilo da se napravi ta distanca", kazao je.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Povezane vesti

Dodik: Srpski narod mora imati šansu da odlučuje

Izvor: NoviMagazin.rs, 26.Sep.2016

Predsednik Republike Srpske Milorad Dodik nije isključio mogućnost novih referenduma o svakom mogućem pitanju u RS istakavši da, kako je rekao, ne želi da srpski narod izgubi šansu da odlučuje...Ovo je, podsetio je, bio referendum o Danu Republike, a ne o secesiji...Zadovoljan što je sve proteklo...

Nastavak na NoviMagazin.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.