Dodik: Srbija je naša otadžbina, dišemo da ona bude moćna i jaka

Izvor: Blic, 28.Maj.2016, 23:56   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Dodik: Srbija je naša otadžbina, dišemo da ona bude moćna i jaka

Predsednik Republike Srpske Milorad Dodik otvorio je danas Podružnicu Kancelarije zavičajne zajednice Republike Srpske u Đurđinu kod Subotice.

- Srbija je naša otadžbina u koju smo mi iz Republike Srpske zagledani i s kojom imamo dobre odnose. Raduje me što su ljudi poreklom iz Srpske na ovaj način, formirajući ovakvo udruženje, pristupili manifestovanju tog odnosa i ljubavi prema Republici Srpskoj - rekao >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << je Dodik, obraćajući se okupljenima nakon otvaranja Kancelarije.

Dodao je istakao da Republika Srpska "diše" zato da Srbija bude moćna i jaka, i da samo takva Srbija može da obezbedi sigurnost koja je neophodna Srpskoj.

- Vi ste taj most i spona jake Republike Srpske i Srbije i onoga što treba da budemo - jedinstveni u zajedništvu, u mislima i našem identitetu, i onome što jesmo - Srbi kao narod bilo gde, poručio je Dodik.

Dodik je na poklon dobio ikonu Svetog Vasilija Ostroškog, a predsednik Srpske donirao je 10.000 evra za oslikavanje Hrama Svetog Vasilija Ostroškog u Đurđinu, pored kojeg je otvorena ova kancelarija.

Dodik: Slovenci ne žive tako dobro kao što su živeli u Jugoslaviji

Prethodno je direktor Predstavništva Republike Srpske u Beogradu Mlađen Cicović otvorio Kancelariju zavičajne zajednice Republike Srpske u Subotici.

- Ova kulturna zajednica osnovana je pre dve godine i okuplja više od 1.000 članova. Kancelarija će im pomoći da podstiču i jačaju vezu sa za zavičajem, rekao je Cicović.

Predsednik Izvršnog odbora Zavičajne zajednica Republike Srpske u Subotici Milorad Ćopić rekao je da je mnogo planova pred ovom zajednicom, pre svega, organizovanje kulturnih i sportskih događaja i saradnja u ovim oblastima, a jedna od oktivnosti biće i organizovanje obilazaka manastira i turističkih destinacija u Republici Srpskoj.
Pogledaj vesti o: Subotica

Nastavak na Blic...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.