Dodik: Skupština RS sačuvala demokratski kapacitet

Izvor: RTS, 24.Okt.2016, 15:43   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Dodik: Skupština RS sačuvala demokratski kapacitet

Narodna skupština Republike Srpske, koja obeležava 25 godina rada, sačuvala je demokratski kapacitet i obeležje, izjavio je u Banjaluci predsednik RS Milorad Dodik.
Milorad Dodik je istakao da su poslanici u Narodnoj skupštini Republike Srpske, koji su birani demokratski, uvek davali puni kapacitet njenom funkcionisanju.

"Pre 25 godina je bilo vreme u kome je formirana Republika >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << Srpska, koja je prošla kroz nekoliko faza razvoja. Tu pre svega mislim na ratni period, poslertanu izgradnji i fazu razvoja, a u svemu ovome je Narodna skupština imala nesumnjiv značaj", rekao je Dodik u Narodnoj skupštini na svečanosti obeležavanja 25 godina rada ove zakonodavne institucije.
On je napomenuo da su u Narodnoj skupštini Srpske usvajani zakonodavni okvir, strateške odluke, utvrđivani godišnji i strateški dokumenti.
"Narodna skupština Repbulike Srpske svrstana je u red svetskih demokratskih institucija, koje imaju određenu odgovornost. Zahvalan sam svim ljudima koji su učestvovali u skupštinskom radu, kao i budućim generacijama koje će odlučivati o svim važnim pitanjima", dodao je Dodik, prenela je RTRS.
On je ocenio da je Narodna skupština Srpske bila jedinstvena kada je reč o ključnim pitanjima, što je potvrđeno i odlukom o referendumu o Danu Republike.
Potpredsednik Skupštine Srbije Veroljub Arsić podsetio je da je Narodna skupština Republike Srpske formirana u tekšim vremenima.
"Drago mi je što je Narodna skupština Srpske zadržala demokratski kapacitet i danas uspešno funkcioniše", rekao je Arsić, koji prisustvuje svečanom obeležavanju četvrt veka postojanja parlamenta RS.
U Banjaluci je danas prigodim svečanostima obeleženo 25 godina rada narodne skupštine Republike Srpske, kojem nisu prisustvovali bošnjački poslanici.

Nastavak na RTS...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.