Dodik: SNSD zadržao primat najjače stranke u Srpskoj

Izvor: Nezavisne Novine, 28.Mar.2015, 16:08   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Dodik: SNSD zadržao primat najjače stranke u Srpskoj

TESLIĆ - Predsjednik SNSD-a Milorad Dodik rekao je danas da je SNSD nesumnjivo zadržao primat najjače političke organizacije u Republici Srpskoj i ocijenio da se "iz dnevno-političkih razloga nastoje devastirati rezultati vlasti" ove stranke.

Dodik je rekao novinarima u Tesliću u pauzi stranačkog savjetovanja da je svjestan da se izborni i svaki drugi uspjeh SNSD-a želi devastirati i dovesti u poziciju na kojoj >> Pročitaj celu vest na sajtu Nezavisne Novine << nije.

On je istakao da se iz dnevno-političkih razloga devastiraju rezultati vlasti SNSD-a, tokom koje je bruto nacionalni dohodak povećan sa 1,8 milijardi KM na 8,8 milijardi KM.

"To je nesumljivo najveći rast bruto domaćeg proizvoda na ovim prostorima", rekao je Dodik.

On je istakao da je bruto domaći proizvod po glavi stanovnika u Republici Srpskoj, prije nego što je SNSD došao na vlast, bio 1.600 KM, a sada iznosi 6.100 KM.

"Vlast SNSD-a ostavila je mnoge komunalne i infrastrukturne objekte u Republici Srpskoj, koja od 2006. do danas imala rast industrijske proizvodnje svake godine", rekao je Dodik.

On kaže da je SNSD uspio da poveća domaći bruto proizvod po glavi stanovnika sa marginalnih tri do četiri odsto na 30 odsto.

"Naš cilj je da po okončanju petogodišnjeg plana, čiji se okviri konstituišu na današnjem savjetovanju, bruto domaći proizvod po glavi stanovnika iznosi 40 odsto evropskog prosjeka", naveo je Dodik.

On je rekao da je SNSD obezbijedio rast na mnogim mjestima, ali da to neko ne želi da vidi.

"SNSD ima čime da se pohvali i mi nastavljamo da gradimo stabilne institucije Republike Srspke", rekao je Dodik i dodao da je socijalno-demokratski karakter ove stranke isključivo s ciljem razvoja unutrašnje demokratske procedure i života koji će biti u funkciji rasta i razvoja Srpske.

Dodik je istakao da je svrha današnjeg savjetovanja u Tesliću pronaći odgovore politika SNSD-a za narednih pet godina.

"Današnje savjetovanje daće okvire koji će se naći u radnim dokumentim Sabora SNSD-a koji se održava krajem idućeg mjeseca. Danas analiziramo i preispitujemo dosadašnje politike i želimo da unesemo neke nove, koje će biti u skladu sa aktuelnostima na međunarodnom planu", rekao je Dodik.

On je naglasio da međunarodna politika utiče na unutrašnju, te da SNSD ima potencijal i kapacitet da na to da odgovore.

Odgovarajući na pitanje novinara zašto potpredsjednik SNSD-a Igor Radojilić ne prisustvuje današnjem savjetovanju, Dodik je rekao da je neko svoje odsustvo opravdao, a neko nije.

Dodik je istakao da su se današnjem skupu odazvali svi koji mogu dati kreativni doprinos SNSD-a, što je po njemu i krajnji cilj.

Nastavak na Nezavisne Novine...






Povezane vesti

Dodik: Pokušavaju da devastiraju uspehe vlasti

Izvor: Vesti-online.com, 28.Mar.2015

Lider SNSD Milorad Dodik rekao je u subotu da je ta stranka nesumnjivo zadržala primat najjače političke organizacije u Republici Srpskoj...Dodik je ocenio je da se "iz dnevno-političkih razloga nastoje devastirati rezultati vlasti" ove stranke, tokom koje je bruto nacionalni dohodak povećan sa...

Nastavak na Vesti-online.com...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Nezavisne Novine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Nezavisne Novine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.