Cvijanović i Ivanić čestitali Vučiću na formiranju vlade

Izvor: RTS, 12.Avg.2016, 08:59   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Cvijanović i Ivanić čestitali Vučiću na formiranju vlade

Predsednica Vlade Republike Srpske Željka Cvijanović uputila je čestitku Aleksandru Vučiću povodom njegovog reizbora za predsednika Vlade Republike Srbije. I član Predsedništva BiH Mladen Ivanić uputio je Aleksandru Vučiću povodom izbora za predsednika Vlade Srbije, sa željom da bude uspešan u obavljanju ove dužnosti. Dodik poručio da je dobra saradnja sa premijerom Vučićem i predsednikom Srbije Tomislavom Nikolićem sigurna garancija za realizaciju započetih projekata >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << i da će već naredne sedmice biti nastavljen rad na pitanjima i projektima koji treba da se rade.
"U ime Vlade Republike Srpske i u svoje ime, upućujem Vam iskrene čestitke povodom izbora za predsednika Vlade Republike Srbije. Verujem da ćete i u novom mandatu, zajedno sa ministrima, sa velikom energijom pristupati reformama i aktivnostima na kreiranju ambijenta koji će omogućiti ostvarivanje dobrih rezultata na dobrobit građana Srbije", piše u čestitki Željke Cvijanović.
Cvijanović je istakla da je Vučićev izbor za premijera Srbije od izuzetne važnosti za Vladu Republike Srpske, koja je opredeljena da u što neposrednijem kontaktu nastavi uspešnu saradnju sa Vladom Republike Srbije, "da pokrenemo i ubrzamo dosadašnje inicijative u okviru Sporazuma o specijalnim i paralelnim vezama, a sve u cilju prosperitetnijeg života našeg naroda".
Takođe, uverena sam da ćemo i u narednom periodu zajedničkim zalaganjem doprineti afirmaciji i unapređenju privredne i institucionalne saradnje između Srpske i Srbije, navodi se u čestitki predsednice Cvijanović.
Mladen Ivanić u čestitki navodi da očekuje da će Srbija, kao garant Dejtonskog mirovnog sporazuma, nastaviti da neguje dobrosusedske odnose sa BiH.
"Očekujem i da ćemo i dalje zajednički raditi na jačanju stabilnosti u regiji", navedeno je u Ivanićevoj čestitki, saopšteno je iz Predsedništva BiH.
On je takođe izrazio nadu da će "Srbija i dalje biti podrška očuvanju nacionalnih interesa Srba u Republici Srpskoj i BiH, prenosi Fena.
Dodik: Ova vlada će nastaviti sa konceptom jačanja moći Srbije
Milorad Dodik, koji je prisustvovao polaganju zakletve novoizabrane Vlade Srbije u Narodnoj skupštini, kaže da misli da je ovo Vlada kontinuiteta i da će ona obezbediti dalje jačanje moći same Srbije.
"Mislim i da ćemo, što je za nas primarno, nastaviti dobru saradnju između institucija Republike Srbije i Republike Srpske i realizovati započete projekte", rekao je Dodik. 
Kako su preneli banjalučki mediji, Dodik je istakao da je dobra saradnja sa premijerom Aleksandrom Vučićem i predsednikom Srbije Tomislavom Nikolićem sigurna garancija za realizaciju započetih projekata i da će već naredne sedmice biti nastavljen rad na pitanjima i projektima koji treba da se rade.
Ukazao je i da je stabilna i jaka Srbija vezana za snagu vlade koju izabere narod i parlament.
Dodik je rekao da je Srbija najveća i najmoćnija zemlja u regionu i da mora da vrati tu svoju ulogu, koja je, kako je naveo, bila izgubljena u proteklim decenijama iz niza razloga, a u značajnom obimu i zbog nesnalažženja rukovodstva držžave Srbije.
"U tom pogledu mislim da će, u ovom kontinuitetu uspeha koje Srbija pokazuje na međunarodnom planu, ova vlada nastaviti sa konceptom jačanja moći same Srbije", rekao je Dodik.

Nastavak na RTS...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Dodik: Nova vlada obezbediće jačanje moći Srbije

Izvor: NoviMagazin.rs, 12.Avg.2016

Predsednik Republike Srpske Milorad Dodik izjavio je da će nova Vlada Srbije obezbediti dalje jačanje moći Srbije, dodajući da je stabilna i jaka Srbija veoma važna i za svakog u Republici Srpskoj..."Mislim da je ovo Vlada kontinuiteta i da će ona obezbediti dalje jačanje moći same Srbije i da...

Nastavak na NoviMagazin.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.