Dodik: Neprimerena izjava Ćamila Durakovića

Izvor: N1 televizija, 27.Jun.2016, 20:25   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Dodik: Neprimerena izjava Ćamila Durakovića

Predsednik Republike Srpske Milorad Dodik poručio je danas da je državni vrh Srbije uvek dobrodošao u Republiku Srpsku i ocenio neprimerenom izjavu načelnika opštine Srebrenica Ćamila Durakovića da je "državni vrh Srbije nepoželjan na komemoraciji 11. jula u Potočarima".

"Nedopustivo je da Ćamil Duraković daje takve komentare u vezi sa Srbijom i državnim vrhom Srbije, koji je pokazao svoj odnos i prema >> Pročitaj celu vest na sajtu N1 televizija << Srebrenici. Umesto da se zalažu da se otkrije zašto je napadnut premijer Srbije Aleksandar Vučić, oni sada isprazno prete u nastojanju da bi privid koji oni oko svega toga imaju bio održan", rekao je Dodik Srni.

On je naglasio da je rukovodstvo Srbije, pre svega premijer Vučić i predsednik Tomislav Nikolić, uvek dobrodošlo u Republiku Srpsku.

"Srebrenica je Republika Srpska. Da li povodom obeležavanja stradanja u Srebrenici treba neko da dođe ili ne dođe, to je uvek stvar onih koji pozivaju i naravno onih koji su pozvani da li će da se odazovu", istakao je Dodik.

On je podsetio da su mnogi važni političari iz Republike Srpske i Srbije bili već na tom mestu.

"Ne smatram da svake godine treba da se utrkujemo da bilo ko bude tamo", rekao je Dodik.

On je naveo da niko iz Republike Srpske i Srbije i ne treba da prisustvuje komemoraciji u Srebrenici, jer se na osnovu ovakvih izjava, poput Durakovićeve, ne gradi poverenje.

"Ova njegova izjava je dosta neprimerena, jer govori o odnosu prema dobrim namerama koje je rukovodstvo Srbije imalo u vezi sa tim pitanjem. Činjenica da je Srbija na najbolji mogući način pomogla Srebrenici govori o tome da je reč o lošim ljudima, kakav je Duraković, koji su spremni da na sve ono što je učinio vrh Srbije na ovakav način uzvrate", rekao je Dodik.

On smatra da je Duraković dao ovakvu izjavu u dnevnopolitičke svrhe.

"Mi sa Srbijom imamo odlične odnose. Republika Srpska u Srbiji vidi svog nesumnjivog partnera, ali i matičnu zemlju svih Srba, ma gde oni bili, pa tako i ovih iz Republike Srpske. To je nešto što se mora shvatiti i razumeti, a njihov cinizam i pokušaji da politizuju i čak komercijalizuju ono što oni hoće od raznih događaja najbolje govori o ovoj izjavi. Dakle, rukovodstvo Srbije je dobrodošlo u Republiku Srpsku", naglasio je Dodik.

Načelnik opštine Srebrenica Ćamil Duraković izjavio je da je organizacioni odbor za obeležavanje stradanja u julu 1995. godine u Srebrenici doneo odluku da je "državni vrh Srbije nepoželjan 11. jula na komemoraciji u Potočarima".

Nastavak na N1 televizija...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta N1 televizija. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta N1 televizija. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.