Dodik: Nemamo nameru da narušimo stabilnost u regionu

Izvor: Press, 26.Nov.2014, 21:58   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Dodik: Nemamo nameru da narušimo stabilnost u regionu

Predsednik Republike Srpske Milorad Dodik izjavio je večeras da je RS posvećena miru u regionu i da nema nameru da uradi bilo šta što bi narušilo stabilnost, ali da će se političkim sredstima boriti za prava Srpske, zagarantovana Dejtonskim sporazumom.
"Republika Srpska je posvećena miru i imamo samo jedan problem - da se borimo sa >> Pročitaj celu vest na sajtu Press << onima koji su mislili da će Srpska biti trenutna pojava na političkoj i teritorijalnoj karti Evrope. Mi koji vodimo RS smatramo da je naša trajna obaveza da je branimo", rekao je Dodik u Beogradu nakon što mu je humanitarna organizacija Japansko društvo uručila nagradu. 

Ističući da RS poštuje Dejtonski sporazum, Dodik je naglasio da Bosna i Hercegovina "onakva kakva je zapisana u Dejtonskom sporazumu" nije problem, ali da jeste "ona koju bi neki želeli". 

"BiH u kojoj RS trajno postoji, neumanjenje snage ni povećane snage, za nas nije problem, svaka druga Bosna - koja nema RS ili koja bi bila unitarna, ima problem sa našim političkim stavom", rekao je Dodik, koji je na izborima u oktobru ponovo izabran za predsednika RS. 

On je istakao i da poštuje reforme koje je započela srpska vlada i dodao da samo jaka Srbija može biti garant stabilnosti i mira u regionu. 

Dodiku je nagrada dodeljena za celokupan doprinos razvoju društva, ekonomije, bezbednosti RS i regiona, kao i za doprinos podizanju ugleda RS.

Nastavak na Press...






Povezane vesti

Dodik: RS posvećena miru

Izvor: RTS, 26.Nov.2014

Predsednik RS Milorad Dodik rekao je da je Srpska posvećena miru u regionu i da nema nameru da uradi bilo šta što bi narušilo stabilnost, ali da će se političkim sredstima boriti za prava tog entiteta, zagarantovana Dejtonskim sporazumom. .."Republika Srpska je posvećena miru i imamo samo jedan...

Nastavak na RTS...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Press. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Press. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.