Izvor: Blic, 25.Okt.2016, 22:28   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Dodik: Neću ići u Sud i Tužilaštvo BiH, oni vode politički proces!

Sud i Tužilaštvo BiH vode politički proces protiv rukovodstva Republike Srpske, izjavio je u Istočnom Sarajevu predsednik Srpske, Milorad Dodik i ponovio da se neće pojaviti u Tužilaštvu BiH kako bi dao izjavu u vezi sa organizovanjem refrenduma u Republici Srpskoj.

- Referendum je reakcija na neuvažavanje stavova Republike Srpske i dokaz da postoje ljudi koji su spremni da vode politiku od interesa za narod u Srpskoj ne bojeći se bilo kakvih sankcija - izjavio je >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << Dodik komentarišući saslušanje članova Republičke komisije za provođenje referenduma.

-Ovo je samo još jedna zloupotreba i dokaz da su Sud i Tužilaštvo BiH napravljeni za političke obračune, a ne da provode pravdu. Imali su priliku, nisu to uradili i time se pokazalo da su suvišni. Ukoliko BiH ne redefiniše poziciju Suda i Tužilaštva oni će izgubiti autoritet i biti eliminisani sa prostora Republike Srpske - kaže Dodik i ponavlja da Sud i Tužilaštvo BiH provode političku harangu protiv rukovodstva Republike Srpske, te da se on neće pojaviti u Tužilaštvu, ali da je spreman da svedoči u Republici Srpskoj.

Pročitajte još:

- Imam pravo na to, ali moram reći da mi je motivacija za taj zahtev bila najava Udruženja iz Republike Srpske da će doći u Sarajevo i organizovati proteste onog dana kada je budem u Tužilaštvu. Čija bi odgovornost bila da dođe do nekih problema? Reagovao sam kao odgovoran čovek i rekao ne, ali ne iz straha. Spreman sam da dam izjavu, ali ne u tužilaštvu- tvrdi Dodik.

Usvajanje izmjene Zakon o praznicima, koja se odnosi na Dan Republike Srpske, za Dodika je savim u redu i nije mu jasno zašto neki smatraju da je pogažena volja naroda izražena na referendumu.

- Suština referendumskog pitanja je bila da li ste da se 9. januar obeležava i slavi kao Dan Republike Srpske. Ovaj Zakon to i definiše. Šta ja ima sad kome da objašnjavam - kojoj opoziciji. Oni su bili protiv referenduma. To govori da su ili ludi ili bolesni - kaže Dodik.

Dodik se inače u Istočnom Sarajevu sastao sa ambasadorom Srbije u BiH Stanimirom Vukićevićem i time, kako kaže, negirao neistine da je došlo do zahlađenja odnosa između njega i Srbije.

-U redovnoj sam komunikaciji sa rukovodstvom Srbije - tvrdi Dodik.
Pogledaj vesti o: Milorad Dodik

Nastavak na Blic...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.