Izvor: Nezavisne Novine, 30.Mar.2017, 16:26   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Dodik-Makarov: Ruska podrška Srpskoj i ubuduće

BANJALUKA - Predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik i predsjednik Zakonodavne skupštine Sankt Peterburga Vjačeslav Makarov razgovarali su danas u Banjaluci o unapređenju saradnje i tom prilikom poručeno je da će Rusija i u narednom periodu podržavati Srpsku.

Dodik je naglasio da je na sastanku razgovarano o unapređenju saradnje Peterburga i Srpske.

"Razgovarali smo i o načinima za što uspješniju privrednu saradnju, s ciljem otvaranja novih radnih >> Pročitaj celu vest na sajtu Nezavisne Novine << mjesta", rekao je Dodik novinarima nakon sastanka.

Makarov je izjavio da je podrška Rusije Srpskoj jasna i važna i da će tako biti i u narednom periodu.

On je istakao da su odnosi Srpske i Sankt Peterburga zasnovani na ranijim dogovorima ruskog predsjednika Vladimira Putina i Dodika.

"Putin i Dodik su dogovorili da se sarađuje u različitim oblastima - ekonomiji, politici, turizmu", rekao je Makarov.

Sastanku je prisustvovao ruski ambasador u BiH Petar Ivancov.

Nastavak na Nezavisne Novine...






Povezane vesti

Elektroprenos BiH: Planirane investicije od 36 miliona KM

Izvor: Capital.ba, 31.Mar.2017, 13:00

BANJALUKA, Skupština akcionara “Elektroprenosa BiH” konstatovala je danas u Banjaluci da ova kompanija funkcioniše i posluje dobro, te da bi u narednom periodu trebalo biti investirano 36 miliona KM. Premijer Republike Srpske Željka Cvijanović ocijenila je da je “Elektroprenos BiH” uspješna...

Nastavak na Capital.ba...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Nezavisne Novine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Nezavisne Novine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.