Dodik: Izetbegović zloupotrebljava institucije BiH

Izvor: Blic, 29.Maj.2016, 19:13   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Dodik: Izetbegović zloupotrebljava institucije BiH

Predsdnik Republike Srpske Milorad Dodik izjavio je da je današnji istup Bakira Izetbegovića još jedan u nizu dokaza da je na sceni zloupotreba institucija na nivou BiH odakle se plasiraju isključivo bošnjački stavovi.

Dodik je ocenio da ponašanje Bakira Izetbegovića nije nikakav incident, jer on u kontinuitetu daje izjave na fonu onoga što je u "Islamskoj deklaraciji" zapisao njegov otac i za šta se borio, >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << a borio se protiv ravnopravnosti i ostanka Srba u BiH.

- To isto danas, drugim sredstvima, radi Bakir Izetbegović. Očito je da je na sceni zloupotreba zajedničkih institucija, poput Predsedništva BiH odakle Izetbegović plasira isključivo bošnjačke stavove, rekao je Dodik na pitanje Srne da prokomentariše današnji istup Izetbegovića, koji je zloupotrijebio konferenciju za novinare nakon "Brdo-Brioni" samita u Sarajevu da optuži Republiku Srpsku i Banjaluku za navodni progon Bošnjaka i Hrvata u proteklom građanskom ratu u BiH.

Ivanić: Izetbegovićev istup ruši bilo kakvo međusobno poverenje

Da je reč o zloupotrebi institucija BiH, kaže predsednik Srpske, govori i činjenica da je tom skupu, čiji je domaćin bilo Predsedništvo BiH, prisustvovao i Hašim Tači, samozvani premijer Kosova koje BiH nije priznala.

Nastavak na Blic...






Povezane vesti

Izetbegović zloupotrebljava institucije BiH

Izvor: Cafe.ba, 29.Maj.2016

BANJALUKA- Predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik izjavio je Srni da je današnji istup Bakira Izetbegovića još jedan u nizu dokaza da je na sceni zloupotreba institucija na nivou BiH odakle se plasiraju isključivo bošnjački stavovi.

Nastavak na Cafe.ba...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.