Dodik: BiH je logistička baza terorizma u Evropi i svetu

Izvor: RTS, 28.Jul.2016, 12:21   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Dodik: BiH je logistička baza terorizma u Evropi i svetu

Predsednik RS Milorad Dodik upozorio je da je BiH, pre svega muslimanska područja, "logistička baza" mogućih terorističkih napada koji se poslednjih meseci dešavaju u svetu. Dodik ne isključuje i ne isključuje mogućnost da se u BiH dogodi nešto slično.
"Ustajem sa tim razmišljanjima i molitvama da se to ne desi, ali kao racionalan >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << čovek ne mogu da isključim mogućnost eventualno takvog nekog fanatizma", rekao je Dodik za RTRS.

Zato je, ukazao je, ključno pitanje održati mir u Srpskoj i trezveno razgovarati o svim temama jer i slučaj paljenja zastave Srbije govori da u BiH ima onih koji su spremni na takvu vrstu radikalizacije.
"Ključno je sprečiti. Ako se i, ne daj Bože, desi, moramo da reagujemo na pravi način, obezbeđujemo stabilnost i moramo biti daleko energičniji da pravosuđe dovedemo u funkciju da brzo reaguje, presuđuje i svaku vrstu povezanosti sa terorizmom i radikalizmom u začetku dramatično i drastično kažnjava. To je jedina prevencija koja može da deluje", naveo je Dodik.
Naglasio je da se policija RS pokazala sposobnom da donese bezbednost u Republici Srpskoj.
"Mi smo na to ponosni. Verujem da je danas to jedna od najozbiljnijih bezbednosnih agencija u regionu. Verujem da policija, a time i Srpska, ima podršku stanovništva jer bez te saradnje i konekcije ne možemo da napravimo najbolju moguću odbranu", poručio je predsednik Republike Srpske.
Dodik je napomenuo da je događaj koji se desio u Zvorniku, kada je napadnuta policijska stanica, pokazao da je reakcija Srpske bila moćna i jaka i brzo je stabilizovala bezbednost i umirila političku situaciju koja je počela da se komplikuje.

Nastavak na RTS...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.