Crnadak: Ne bojimo se Dodika i neka prestane da nam preti

Izvor: Blic, 13.Feb.2016, 01:09   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Crnadak: Ne bojimo se Dodika i neka prestane da nam preti

Ministar inostranih poslova BiH Igor Crnadak odbacio je optužbe predsednika Republike Srpske Milorada Dodika da "ide po svetu i priča protiv Republike Srpske", ističići da su najveći izdajnici Republike Srpske oni koji su je opljačkali.

"Moram reći da Dodik laže. Gde god dodjem, s ponosom kažem da sam iz Republike Srpske i pričam najlepše o Republici Srpskoj. Čini mi se da bi Dodik želeo da najlepše >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << pričam i o njemu", kazao je Crnadak novinarima u Banjaluci.

On je dodao da, nažalost, nije moguće da lepo govori o Dodiku, ocenivši da je aktuelni predsednik RS "simbol nakaradne politike, koja je ekonomski upropastila RS i donela nezapamćen nivo korupcije".

Crnadak je istakao da će, upkos Dodikovim optužbama, nastaviti da radi svoj posao pošteno i da učestvuje u svemu onome što je dobro za Republiku Srpsku.

"Neka Dodik ne šalje pretnje ni meni, ni drugim kolegama iz Saveta ministara, jer se mi njega ne bojimo. Te pretnje nas ne dotiču, kao da ih nije ni rekao", istakao šef diplomatije BiH.

Prema njegovim rečima, na RS su "pljunuli" oni koji su opljačkači njen budžet, narod, banke i preduzeća.

"To su najveći izdajnici u Republici Srpskoj. Čini mi se da ćemo vrlo brzo i videti ko su ti ljudi", naveo je Crnadak.

Dodik je juče u Beogradu optužio ministre iz RS u Savetu ministara BiH, koji su kadrovi Saveza za promene, da rade protiv srpskih nacionalnih interesa, a za Crnatka je rekao da "hoda po svetu i pljuje po Republici Srpskoj i gde god može govori ružno o njoj".

Crnadak je još rekao da je utvrdjeni mehanizam koordinacije za pregovore sa EU dobar za Republiku Srpsku i da sadrži sve potrebne mehanizme da se zadrže njena prava.

On je pozvao premijerku RS Željku Cvijanović da iznese konkretne primedbe o tome šta ne valja u mehanizmu kooridnacije.

"Ako ima nešto što ne valja, ugradićemo u mehanizam kooridnacije, ali odgovorno tvrdim da je dobar za Republiku Srpsku. O mehanizmu koordinacije postojala je komunikacija između dva entitetska premijera i predsedavajućeg Saveta ministara BiH i neka oni o tome govore", rekao je Crnadak.

Nastavak na Blic...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.