BiH postoji samo virtuelno

Izvor: Mondo, 04.Jul.2015, 17:08   (ažurirano 02.Apr.2020.)

"BiH postoji samo virtuelno"

Predsednik Republike Srpske Milorad Dodik izjavio je da je BiH zemlja koja samo virtuelno postoji i da se svaka njena institucija koristi da se zaštite zločini i da RS ne želi da da "ni grama doprinosa Bosni i Hercegovini".

Foto: Miloš Miškov, Beta

"Kako objasniti rad tužilaštva u slučaju Nasera Orića. Zaštitili su zločin. Da li ćemo i dalje da sagnemo glavu i kažemo- pusti tri dana, zaboraviće se. Neće i ne može boiti zaboravljeno", poručio >> Pročitaj celu vest na sajtu Mondo << je Dodik na obeležavanju dana stradanja Srba u Podrinju.

"BiH nije želja ni potreba Srba", rekao je Dodik, dodajući da RS mora da uđe u politički obračun za svoj status, koji je definisan međunarodnim sporazumom i Ustavom BiH.

Dodik je rekao da RS ne može i neće da trpi sud i tužilaštvo i da će izaći na referendum i reći da ne želi da to bude na nivou BiH.

"Ne radi se ovde o danu posle, već o danu kada se održava referendum, kada će srpski narod reći ne, a "ne" je obaveza svakog ko radi u ime tog naroda", rekao je Dodik.

Prema njegovim rečima, Republika Srpska će doneti zakone, zabraniti odluke i primene odluka suda i tužilaštva na nivou RS.

"Onda će visoki predstavnik verovatno pokušati da to ukine, ali mi moramo da se borimo i nećemo odustati. Nećete me smeniti, ni bilo koga od nas. Mi idemo u političku borbu za naša prava koja su napisana Ustavom i Dejtonom. Mi ne želimo da damo ni grama doprinosa Bosni i Hercegovini", rekao je Dodik.

On je istakao da RS ništa nije dobila od BiH i da se i njene institucije uporno zloupotrebljavaju na štetu Srba i RS, dodajući da se uvek traži nešto od Srpske.

"Moć ovog naroda jeste u činjenici da je srpski narod napravio dve države u svojoj istoriji- Srbiju i Republiku Srpsku. Način na koji mi doživljavamo RS važniji je od stolice u UN i mi moramo da istrajemo. Jedini način da oživimo, da ojačamo narod na ovim prostorima i da se ne zaboravi zločin jeste Republika Srpska", poručio je Dodik.
Pogledaj vesti o: Milorad Dodik

Nastavak na Mondo...






Povezane vesti

Dodik: BiH postoji samo virtuelno

Izvor: Vesti-online.com, 04.Jul.2015

Predsednik Republike Srpske Milorad Dodik izjavio je danas da je Bosna i Hercegovina zemlja koja samo virtuelno postoji i da se svaka njena institucija koristi da se zaštite zločini i da Republika Srpska ne želi da da "ni grama doprinosa Bosni i Hercegovini"...- Kako objasniti rad tužilaštva u slučaju...

Nastavak na Vesti-online.com...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Mondo. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Mondo. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.