BEOGRAD: Patrijarh Irinej obeležio Lazarevu subotu

Izvor: Kurir, 12.Apr.2014, 19:05   (ažurirano 02.Apr.2020.)

BEOGRAD: Patrijarh Irinej obeležio Lazarevu subotu

Liturgiji u Sabornoj crkvi prisustvovali su ministar pravde i državne uprave Nikola Selaković, ministar za građevinu i urbanizam Velimir Ilić, ministar spoljnih poslova Ivan Mrkić, predsednik Republike Srpske Milorad Dodik, direktor Kancelarije za saradnju sa Crkvama i verskim zajednicama Mileta Radojević, princ Aleksandar Karađorđević

BEOGRAD - Patrijarh srpski Irinej služio je danas liturgiju >> Pročitaj celu vest na sajtu Kurir << u beogradskoj Sabornoj crkvi povodom Lazareve subote, što je i njegova krsna slava, nakon čega je održan prijem u Patrijaršiji kome su prisustvovali državni zvaničnici, predstavnici diplomatskog kora i gosti iz sveta kulture, nauke, privrede.

Kako je navedeno u saopštenju objavljenom na sajtu SPC, liturgiji, a zatim i slavskom sabranju prisustvovali su ministar pravde i državne uprave Nikola Selaković, ministar za građevinu i urbanizam Velimir Ilić, ministar spoljnih poslova Ivan Mrkić, predsednik Republike Srpske Milorad Dodik, direktor Kancelarije za saradnju sa Crkvama i verskim zajednicama Mileta Radojević, princ Aleksandar Karađorđević...

Posle liturgije, episkop šabački Lavrentije je prelomio slavski kolač poželevši patrijarhu dobro zdravlje i duhovnu snagu na kormilu Srpske pravoslavne crkve.

Predsednik Republike Srpske izjavio je tom prilikom da je saradnja Republike Srpske sa Srpskom pravoslavnom crkvom napredovala u poslednjih nekoliko godina i da je dostigla maksimalan nivo.

Dodik je nakon svečanog prijema rekao da su se građani Republike Srpske vratili Crkvi i da ponovo poštuju svoju veru i običaje.Dodik je istakao da je došao kako bi patrijarhu Irineju čestitao krsnu slavu i da se na veliki dan sretne sa ljudima dobre volje, koji su u Patrijaršiju došli istim povodom.

Nastavak na Kurir...






Povezane vesti

Patrijarh Irinej obeležio Lazarevu subotu, krsnu slavu

Izvor: Blic, 12.Apr.2014

Patrijarh srpski Irinej služio je danas liturgiju u beogradskoj Sabornoj crkvi povodom Lazareve subote, što je i njegova krsna slava, nakon čega je održan prijem u Patrijaršiji kome su prisustvovali državni zvaničnici, predstavnici diplomatskog kora i gosti iz sveta kulture, nauke, privrede...Kako...

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Kurir. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Kurir. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.