BAKIR O REFERENDUMU U RS: Ako Srbija podrži Dodika, imaćete problem sa BiH!

Izvor: Kurir, 30.Jul.2015, 07:18   (ažurirano 02.Apr.2020.)

BAKIR O REFERENDUMU U RS: Ako Srbija podrži Dodika, imaćete problem sa BiH!

Dodik će pokušati da dovrši olovkom ono što nije topovima, kaže Izetbegović

BEOGRAD - Ključni problem Federacije, koji se zatim prenosi na BiH, pa i na region, jeste destruktivna i konfliktna politika Milorada Dodika - poručio je član Predsedništva BiH Bakir Izetbegović.

"Ta politika je zaustavila reformski i evropski put BiH, oterala investitore i strani kapital, narod dovela do siromaštva, >> Pročitaj celu vest na sajtu Kurir << a sad preti i da ga dovede do sukoba", naveo je Izetbegović za NIN, kao i:

"Dok god Srbija ne podržava takvu politiku, problem će ostati samo unutar BiH i neće biti problema među državama."

On je još kazao i da smatra da će Dodik pokušati da dovrši olovkom ono što se nije moglo dovršiti puškom i topovima.

"Ideja da Srbi u BiH mogu jednostranim referendumom odlučiti o stvarima koje su od zajedničkog interesa svih naroda i svih građana može nas odvesti u katastrofalan razvoj događaja", upozorio je Izetbegović.

Na pitanje zašto je spora istraga o napadu na Vučića u Potočarima, on je odgovorio da se istragom bavi struktura na čijem je čelu ministar sigurnosti Srbin.

Na sednici Veća naroda RS juče nije postignut dogovor o odluci Narodne skupštine RS o raspisivanju referenduma o sudu i tužilaštvu BiH, na koju su veto stavili bošnjački delegati Veća naroda.

Nastavak na Kurir...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Kurir. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Kurir. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.