“Ambasada SAD-a uticala na rezultate izbora“

Izvor: Vesti-online.com, 25.Okt.2014, 22:17   (ažurirano 02.Apr.2020.)

“Ambasada SAD-a uticala na rezultate izbora“

Predsednik SNSD-a Milorad Dodik izavio je u subotu uveče da se Ambasada SAD u BiH direktno uplitala u izborni proces u BiH.

Ambasador Hil je izgubio kompas: Milorad Dodik

"Prema nama je koncentrisana ogromna mržnja određenih struktura u nastojanju da po svaku cenu dođe do pada, pre svega mene, a potom i SNSD-a. Vidljivo je direktno >> Pročitaj celu vest na sajtu Vesti-online.com << miješanje otpravnika poslova američke Ambasade u BiH Nikolasa Hila u izborni proces", rekao je Dodik.

 

On je istakao da neprimereno ponašanje američkog diplomate da se direktno meša u izborni proces govori o tome da je Hil izgubio kompas.

 

Dodik, koji je i predsednik Republike Srpske, smatra da bi BiH trebalo da otkaže gostoprimstvo ljudima koji se bezočno mešaju u unutrašnja pitanja, a pogotovo u izborni proces jedne zemlje.

 

On tvrdi da je međunarodni faktor u BiH imao svoje favorite i da je nesumnjivo bio na strani opozicije.

 

"Od tih favorita jedino je prošao predsjednik PDP-a Mladen Ivanić, a svi drugi, poput potpredsednika SDS-a Ognjena Tadića, predsednika SBB-a Fahrudina Radončića i lidera HDZ-a 1990 Martina Raguža su propali", rekao je Dodik.

 

Dodik je naglasio da se taj međunarodni intervencionizam pokazao veoma neuspešnim i da niko ne može očekivati da će oni biti blagonaklono prihvaćeni od novih struktura vlasti.

 

On je ocenio da su SNSD i njegovi koalicioni partneri - DNS i SP nesumnjivi pobednici na opštim izborima, što pokazuje i činjenica da su jedini u regionu treći put uspeli dobiti povernje građana.

 

Kada je reč o izbornim rezultatima za nivou BiH, Dodik je naveo da SNSD i dalje ostaje vodeća partija iz Republike Srpske sa najvećim brojem poslanika.

 

Prema njegovim rečima, na nešto slabije rezultate uticale su i subjektivne slabosti u stranci o kojima će u SNSD-u biti riječi, nakon formiranja vlasti.

Nastavak na Vesti-online.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

“SAD uticao na rezultate izbora“

Izvor: Vesti-online.com, 25.Okt.2014

Predsednik SNSD-a Milorad Dodik izavio je u subotu uveče da se Ambasada SAD u BiH direktno uplitala u izborni proces u BiH. ..Ambasador Hil je izgubio kompas: Milorad Dodik.. .."Prema nama je koncentrisana ogromna mržnja određenih struktura u nastojanju da po svaku cenu dođe do pada, pre svega mene,...

Nastavak na Vesti-online.com...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vesti-online.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vesti-online.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.