VCG od Đukanovića traži povišicu

Izvor: B92, 22.Sep.2014, 13:08   (ažurirano 02.Apr.2020.)

VCG od Đukanovića traži povišicu

Sindikat odbrane i Vojske Crne Gore (SOVCG) uputio je premijeru Milu Đukanoviću inicijativu za pokretanje pregovora o povećanju zarada zaposlenima u vojsci.

Oni su iznova ukazali na težak materijalni položaj u tom resoru.

Zahtev je predsedniku vlade upućen nakon što sindikat nije dobio odgovor na ranije poslatu inicijativu ministru odbrane Milici Pejanović Đurišić, prenosi Radio >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << televizija Crne Gore.

Sindikalci su sigurni da će se Đukanović složiti sa njima da zaposleni u Ministarstvu odbrane i Vojsci Crne Gore zaslužuju da se krajnje ozbiljno razmotri materijalna situacija u kojoj se nalaze i u skladu sa utvrđenim stanjem zajednički potraže rešenje, kako bi se stanje popravilo u skladu sa realnim mogućnostima.

Predsednik SOVCG Nenad Chobeljić je u pismu istakao da je taj sindikat u kontinuitetu, od osnivanja 2010, ukazivao i upozoravao na težak materijalni položaj zaposlenih u vojsci.

"Ukazivali smo i na brojne druge probleme koji su dodatno otežavali i onako težak položaj, poput oduzetog prava na plaćeni prekovremeni i noćni rad, rada neradnim danima i praznicima, nepostojanja kolektivnog osiguranja zaposlenih, neplaćganja potražanja zaposlenih, stambenih problema...", navodi Čobeljić.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.