Izvor: Blic, 28.Okt.2016, 12:05   (ažurirano 02.Apr.2020.)

OGLASIO SE MILO "Prvo idem na odmor, a posle..."

Premijer Milo Đukanović kazao je da će još razmisliti o alternativi šta će raditi nakon povlačenja, ali da mu je sada najpotrebniji odmor.

Upitan da li se vraća biznisu on je rekao da će još razmisliti.

- Kao što nisam razmišljao o intenzitetu mog daljeg političkog angažmana, nisam ni razmišljao o alternativi. Znate, pre deset godina sam imao jasnu sliku, ali sam tada bio >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << deset godina mlađi.  Danas, deset godina kasnije, mislim da mi je potrebno da se odmorim, pa da razmislim šta dalje - kazao je Đukanović novinarima, nakon završetka njegovog učešća na Konferenciji o ekonomiji koju u Bečićima organizuje Privredna komora.

Upitan zbog čega se u ovom trenutku povlači sa mesta premijera i ne želi osmi mandat, kada predstoji učlanjenje u NATO, Đukanović je kazao da ulaziti u osmi mandat da bi se posle nekoliko meseci povlačio bilo neodgovorno prema onima koji treba da se ozbiljno pripreme za četvorogodišnje vršenje izvršne vlasti.

- Mislim da smo povukli pravi potez, dali poverenje pravim ljudima i ubeđen sam da promena na čelu Vlade ničim neće ugroziti  ono što je prioritetan cilj Crne Gore u ovom trenutku, a to je formalizacija našeg članstva u NATO. Mislim da će otpori prema tome biti onakvi, kakve smo videli i u domaćoj i inostranoj javnosti ko god bio na čelu Vlade, ali da će naspram njih biti naša nepokolebljiva odlučnost da stvarimo svoje ciljeve zbog uverenja da se jedino tako garantuje stabilnost i dinamičan ekonomski razvoj naše zajednice - naglasio je Đukanović.

Nastavak na Blic...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.