Milo Đukanović dostavio parlamentu predloge za ministre iz opozicije

Izvor: Blic, 07.Maj.2016, 00:15   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Milo Đukanović dostavio parlamentu predloge za ministre iz opozicije

Predsednik Vlade Crne Gore Milo Đukanović dostavio je večeras parlamentu listu predloga za nove ministre iz dela opozicije, objavili su podgorički mediji.

Za ministra finansija predložen je donedavni ministar unutrašnjih poslova Raško Konjević, predstavnik Socijaldemokratske partije, a za ministra unutrašnjih poslova Goran Danilović iz Demosa.

Milenko Popović je predložen za potpredsednika vlade, a Boris Marić za ministra rada i socijalnog staranja, >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << oboje nestranačke ličnosti.

Popovića je predložila opoziciona Socijalistička narodna partija (SNP), kako je navedeno, kao nestranačku ličnost, kao i Marića iz nevladinog sektora.

Nije postignut dogovor sa SNP da ta partija dobija dva ministarska mesta, finansija i poljoprivrede.

Đukanović je nakon izglasavanja poverenja vladi krajem, januara, delu opozicije ponudio četiri ministarske funkcije i potpredsedničko mesto u vladi.

Opozicioni Demokratski front odbio je da udje u vladu, jer i dalje insistira na formiranju prelazne vlade bez Đukanovića na njenom čelu.

Rekonstruisana vlada, o čijem će se izboru parlament izjasniti iduće sedmice, imaća karakter "vlade izbornog poverenja", sa zadatkom da kontroliše upotrebu državnih resursa u predizbornom procesu.

Parlamentarni izbori u Crnoj Gori biće održani u prvoj polovini oktobra ove godine.
Pogledaj vesti o: Milo Đukanović

Nastavak na Blic...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.