Milo Đukanović: Planiran atentat na Amfilohija

Izvor: Vesti-online.com, 27.Maj.2015, 21:42   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Milo Đukanović: Planiran atentat na Amfilohija

Premijer Crne Gore Milo Đukanović rekoaje da je pre referenduma o nezavisnosti Crne Gore 2006. godine bio planiran atentat na mitropolita crnogorsko-primorskog Amfilohija Radovića.

Đukanović je rekao da su za ovaj plan znale službe bezbednosti uoči referenduma 2006. godine i da su, prema poverljivim podacima tih službi, atentat planirali protivnici crnogorske nezavisnosti da bi "pojačali tvrdnju o nepouzdanoj bezbednosti" Crne Gore i o "navodnoj beskrupuloznoj vlasti".
>> Pročitaj celu vest na sajtu Vesti-online.com << />
- Imali smo bezbednosno poverljive informacije da će protivnici nezavisnosti pokušati likvidaciju mitropolita crnogorsko-primorskog Amfilohija da bi pojačali težinu tvrdnji o nepouzdanoj bezbednosti Crne Gore i navodnoj beskrupuloznosti vlasti - rekao je Đukanović u Skupštini tokom redovnog "Premijerskog sata".

Crnogorski premijer je ovo otkrio odgovarajući na pitanje poslanika o ubistvu urednika podgoričkog "Dana", Duška Jovanovića pre 11 godina, ispred redakcije tog lista u Podgorici.

Đukanović je rekao da nalogodavce ubistva Jovanovića treba tražiti na adresama koje su njegov list “zloupotrebljavale” protiv Crne Gore, a da taj zločin “nema nikakve veze” s crnogorskim državnim organima.

Ubistvo Jovanovića na današnji dan pre 11 godina nije još rasvetljeno. Zbog saizvršilaštva u tom zločinu na 18 godina je osuđen Damir Mandić, ali je presuda ukinuta, te mu se ponovo sudi u Podgorici.
Pogledaj vesti o: Milo Đukanović

Nastavak na Vesti-online.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vesti-online.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vesti-online.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.