Lipka pod kapom Budvanske rivijere

Izvor: B92, 30.Okt.2014, 16:22   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Lipka pod kapom Budvanske rivijere

Hotelska grupa (HG) "Budvanska rivijera" postala je zakupac hotela "Lipka" u Kolašinu, koji je već duže vreme zatvoren.

Hotel je pre više od dvije godine preuzela "Prva banka" Crne Gore, koju kontroliše brat crnogorskog premijera Mila Đukanovića, Aco Đukanović, a zbog duga od nekoliko miliona evra.

Ugovor o zakupu potpisali su predstavnici Prve bake i HG "Budvanska rivijera", saopšteno >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << je iz ove grupe koja je najavila otvaranje hotela do 1. decembra.

U vlasništvu budvanskog preduzeća je nekoliko poznatih hotela na akraktivnim lokalcijama na crnogorskom primorju, u Petrovcu, Budvi i na Svetom Stefanu, a među poznatijima su "Sveti Stefan" i "Miločer", koji su dati pod dugoročni zakup.

Budvanska rivijera je tokom leta preuzela hotel "Mogren" koji se nalazi naspram zidina buvanskog staror grada. Crnogorska vlada je planom privatizacije za 2014. godinu predvidela prodaju budvanske hotelske grupe.

Većinski vlasnik grupe je crnogorska vlada koja sa državnim fondovima poseduje 57 odsto akcija ove grupe.

Pre desetak dana je došlo do promjene u vlasničkoj strukturi hotelske grupe tako što je "Stratex grupa" američkog biznismena Nila Emilfabra kupila 21 odsto akcija grupe za skoro 15 miliona eura i tako postala vlasnik 30 odsto kapitala ove kompanije.

Posle države i američke kompanije, najveći pojedinačni vlasnik je skriven i on poseduje 21 odsto akcija hotelskog preduzeća.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.