Lavrov: Neosnovane optužbe Telegrafa na račun Rusije

Izvor: RTS, 20.Feb.2017, 12:29   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Lavrov: Neosnovane optužbe "Telegrafa" na račun Rusije

Ruski ministar inostranih poslova Sergej Lavrov rekao je da su navodi da je Rusija pomogla u organizovanju pokušaja državnog udara u Crnoj Gori prošle godine neosnovani, javila je RIA.
Izjava Sergeja Lavrova usledila je nakon što je britanski list Telegraf, pozivajući se na izvore iz Vlade Velike Britanije, objavio da je Rusija planirala da ubije bivšeg premijera Crne Gore >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << Mila Đukanovića i da zbaci njegovu vladu prošle godine.

Reagovao je i portparol Kremlja Dmitrij Peskov, koji je naveo da su optužbe odbačene kao apsurdne i neosnovane.
"To su apsurdne optužbe... Mi se ne mešamo u unutrašnje stvari drugih zemalja, uključujući i Crnu Goru", izjavio je Peskov, preneo je Rojters.
Prethodno je Ambasada Rusije u Londonu odbacila navode britanskog Telegrafa o umešanosti Moskve u pokušaj rušenja ustavnog poretka Crne Gore i atentata na bivšeg premijera i aktuelnog lidera vladajućeg DPS-a Mila Đukanovića.
"Telegraf reciklira odavno odbačene vesti kako bi pojačao tenzije sa Rusijom. Kao i uvek, nema dokaza, čisto nagađanje. Šta će biti sledeće nedelje?", navela je Ambasada Rusije u Londonu na svom Tviter nalogu.
U tekstu Telegrafa je navedeno da su na čelu organizacije bili ruski obaveštajci koji su imali podršku i blagoslov Moskve, kako bi sabotirali plan Crne Gore da se učlani u NATO.
"Pokušaj državnog udara u Crnoj Gori planiranog za 16. oktobar prošle godine bio je nesumnjiv primer rastuće agresivne kampanje mešanja u poslove Zapada", rekao je Telegrafu neimenovani izvor iz britanske vlade.

Nastavak na RTS...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Lavrov odbacio tvrdnje da je Rusija planirala državni udar u Crnoj Gori

Izvor: Vostok.rs, 20.Feb.2017

Ruski ministar spoljnih poslova Sergej Lavrov osudio je i ocenio kao neosnovane navode o umešanosti ruskih vlasti u prošlogodišnji novodni državni udar u Crnoj Gori.. . Saopštenje Lavrova dolazi nakon što je britanski list "Telegraf" objavio izveštaj u nedelju kojim se tvrdi da je Moskva planirala...

Nastavak na Vostok.rs...

Specijalni tužilac Crne Gore: Hvala NATO-u

Izvor: Vostok.rs, 20.Feb.2017

Specijalni državni tužilac Milivoje Katnić kazao je da je NATO imao veliku ulogu u otkrivanju učesnika navodnog pokušaja državnog udara 16. oktobra u Crnoj Gori.. . On je naveo da je imao veliku pomoć bezbjednosnih službi zemalja NATO-a, a najveću onih koje su u tome najangažovanije –...

Nastavak na Vostok.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.