Đukanović i Štajnmajer o evrointegracijama

Izvor: Blic, 06.Maj.2015, 23:47   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Đukanović i Štajnmajer o evrointegracijama

Vlada Nemačke snažno podržava integracione procese Crne Gore, rekao je šef nemačke diplomatije Frank-Valter Štajnmajer na sastanku sa crnogorskim premijerom Milom Đukanovićem.

"Crnu Goru uvek potenciram kao uspešan primer u regionu i hteli bismo da vidimo više primera kao što je Crna Gora", rekao je Štajnmajer.

Sagovornici su razgovarali i o regionalnim prilikama i razvoju Berlinskog >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << procesa, koji predstavlja snažan impuls razvoju i povezivanju regiona sa Evropskom unijom, saošteno je iz crnogorske Vlade.

Đukanović boravi u dvodnevnoj radnoj poseti Berlinu, na poziv predsednika Odbora za evropske poslove nemačkog Bundestaga Gintera Krihbauma.

Crnogorski premijer je tokom posete Odboru za evropske poslove Bundestaga rekao da Crna Gora ostaje posvećena zajedničkoj spoljnoj i bezbednosnoj politici EU.

Nastavak na Blic...






Povezane vesti

Uz oštre uslove, podrška Njemačke putu Crne Gore ka NATO i EU

Izvor: Radio Slobodna Evropa, 07.Maj.2015, 17:48

Tokom dvodnevne posjete Berlinu, premijer Milo Đukanović se sastao sa šefom njemačke diplomatije Frankom Valterom Štajnmajerom koji je podržao put Crne Gore ka NATO savezu i istakao da će se lično založiti kako bi ministri vanjskih poslova NATO na kraju godine uputili Crnoj Gori poziv za članstvo....

Nastavak na Radio Slobodna Evropa...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.