Izvor: Radio Slobodna Evropa, 06.Okt.2015, 12:14   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Đukanović: Protesti opozicije anticrnogorski i antidemokratski

Crnogorski premijer Milo Đukanović okarakterisao je danas proteste opozicionog Demokratskog fronta (DF) kao "anti-crnogorske, anti-NATO i anti-demokratske" i ocenio da je njihov cilj da se "mimo demokratskih pravila, vaninstitucionalno" promeni vlast u Crnoj Gori.

Đukanović je u intervjuu Radiju Crne Gore kazao da je podrška protestima došla "samo sa jedne adrese" iz Beograda "i to ne zvanične", što je potvrda dobrih odnosa sa Srbijom.

Naveo je da je proteste >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Slobodna Evropa << podržala Demokratska stranka Srbije (DSS) Vojislava Koštunice koji je "pokušao da osujeti" crnogosrki put osamostaljenja, zbog čega Đukanovć zaključuje da se organizator protesta "oslanja na anticrnogorske strukture u okruženju".

Ocenu o "anti-NATO protestima" Đukanović je ilustrovao podrškom koju je govorom u nedelju uveče organizatorima dao mitropolit Srpske pravoslavne crkve (SPC) u Crnoj Gori Amfilohije, koji je i tom prilikom izrazio negativan stav prema EU i NATO integraciji.

Zahteve za ostavku vlade i formiranje prelazne okarakterisao je kao ultimatum nekoga ko "ima 6 do10 procenata podrške", na šta vlast neće pristati.
Pogledaj vesti o: Milo Đukanović,   NATO

Nastavak na Radio Slobodna Evropa...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Đukanović: Protesti opozicije anticrnogorski

Izvor: RTS, 06.Okt.2015

Premijer Crne Gore Milo Đukanović, u intervjuu Radiju Crne Gore okarakterisao je proteste opozicionog Demokratskog fronta kao "anticrnogorske, anti-NATO i antidemokratske". Ocenio je da je njihov cilj da se "mimo demokratskih pravila, vaninstitucionalno" promeni vlast u Crnoj Gori. ...

Nastavak na RTS...

Đukanović: Protesti anticrnogorski, anti-NATO i antidemokratski

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 06.Okt.2015

Crnogorski premijer Milo Đukanović okarakterisao je danas proteste opozicionog Demokratskog fronta (DF) kao "anti-crnogorske, anti-NATO i anti-demokratske" i ocenio da je njihov cilj da se "mimo demokratskih pravila, vaninstitucionalno" promeni vlast u Crnoj Gori...Đukanović je u intervjuu Radiju...

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...

Djukanović: Protesti anticrnogorski i anti-NATO

Izvor: VOA, 06.Okt.2015

Crnogorski predsednik Milo Djukanović je, komentarišući proteste u Podgorici, poručio da će oni "potrajati ukoliko organizatori čekaju pad vlade", napominjući da organizatora protesta, Demokratski Front, podržava samo 6% crnogorskih gradjana...Crnogorski premijer Milo Đukanović, govoreći o...

Nastavak na VOA...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Slobodna Evropa. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Slobodna Evropa. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.