Đukanović: Opstruiraju nam investitore

Izvor: B92, 27.Maj.2015, 18:17   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Đukanović: Opstruiraju nam investitore

Premijer Crne Gore Milo Đukanović rekao je u Skupštini da deo crnogorske javnosti "opstruira" strane investitore i njihova ulaganja u razvojne projekte.

Takvu aktivnost Đukanović je u okviru takozvanog premijerskog sata u parlamentu označio kao "subverziju" koja se vrši pod vidom zaštite nacionalnih resursa.

Ne pominjući ni partije, ni bilo koga kao aktere opstrukcije, Đukanović je, u odgovoru na pitanja predstavnika poslaničkih klubova, kazao da "nova >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << parlamentarna većina" donosi odluke koje nisu u skladu sa stvarnim interesima države i s razvojnom politikom Vlade.

On je pomenuo sporne situacije u vezi sa izgradnjom turističkih kompleksa na Kraljičinoj plaži, kao i na drugim lokacijama na primorju.

Đukanović je ranije više puta kritikovao Socijaldemokratsku partiju, kao koalicionog partnera njegove Demokratske partije socijalista, da se u parlamentu ponaša kao opozicija, iako u Vladi ima ministre.

Premijer je pozvao političke partnere da Vladu "puste da radi ono što je njen zadatak" ili da je smene ako njome nisu zadovoljni.

Đukanović je, u odgovoru na pitanje poslanika Mladena Bojanića, kazao da su državne garancije koje je Vlada ranije dala za otplatu kreditnih i drugih obaveza kompanija, pomogle da se spasu te kompanije i da se poveća ekonomski rast. Reč je o nikšićkoj Železari, Kombinatu aluminijuma u Podgorici, listu Pobjeda, Rudniku boksita i drugim.

Bojanić je rekao da je od Pobjede "samo ostalo grdilo dugova", a Đukanović je odgovorio da su to sve “živa preduzeća“.
Pogledaj vesti o: Milo Đukanović

Nastavak na B92...






Povezane vesti

Đukanović: Deo javnosti opstruira investicije u CG

Izvor: Akter, 27.Maj.2015

Premijer Crne Gore Milo Đukanović rekao je danas u Skupštini da deo crnogorske javnosti "opstruira" strane investitore i njihova ulaganja u razvojne projekte..Takvu aktivnost Đukanović je u okviru takozvanog premijerskog sata u parlamentu označio kao "subverziju" koja se vrši pod vidom zaštite...

Nastavak na Akter...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.