Đukanović: Balkan je nedovršen posao

Izvor: B92, 06.Maj.2016, 13:04   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Đukanović: Balkan je nedovršen posao

Budva -- Crnogorski premijer Milo Đukanović ocenio je da je "potpuna integracija" Balkana u evropske i evroatlantske strukture uslov stabilnosti tog regiona i Evrope.

"Balkan je i dalje nedovršen posao", rekao je Đukanović u Budvi na otvaranju foruma "To be Security" (2BS) posvećen bezbednosnim temama.

Skup se ove godine bavi raznim temama, od pitanja budućnosti NATO do izbora >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << u SAD i borbe protiv Islamske države. Predviđeno je da u subotu govore predsednici Crne Gore, Hrvatske i Slovenije Filip Vujanović, Kolinda Grabar Kitarović i Borut Pahor.

Đukanović je rekao da svaka alternativa integraciji Balkan vraća u prošlost i ugrožava demokratske i civilizacijske iskorake koji su napravljeni u regionu.

"Da bez stabilnog Balkana nema ni stabilne Evrope pokazalo se i u kontekstu izbegličke krize i zapadnobalkanske rute koja nas je sve podsetila da zemlje regiona imaju strateški važnu geopolitičku poziciju kao čuvari spoljnih granica Evropske unije", kazao je Đukanović.

On je ocenio da je Crna Gora deo ukupnih napora regiona da se suprotstavi terorizmu.

Đukanović je izrazio uverenje da će Crna Gora 2017. godine u ovo doba godine biti članica NATO.

Na bezbednosnom skupu u Budvi, kako je najavljeno, govoriće zamenik generalnog sekretara NATO Aleksander Veršbou i ministar spoljnih poslova Turske Mevlut Čavašoglu.
Pogledaj vesti o: NATO skup,   NATO

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Đukanović: Balkan je nedovršen posao

Izvor: N1 televizija, 06.Maj.2016

Premijer Crne Gore, Milo Đukanović, rekao je danas da je "potpuna integracija" Balkana u evropske i evroatlantske strukture uslov stabilnosti tog regiona i Evrope..."Balkan je i dalje nedovršen posao", rekao je Đukanović u Budvi na otvaranju foruma "To be Security" (2BS) posvećen bezbednosnim temama...Đukanović...

Nastavak na N1 televizija...

Kako će članstvo CG u NATO uticati na bezbednost regiona?

Izvor: N1 televizija, 06.Maj.2016

Premijer Crne Gore, Milo Đukanović, rekao je danas da je "potpuna integracija" Balkana u evropske i evroatlantske strukture uslov stabilnosti tog regiona i Evrope. "Balkan je i dalje nedovršen posao", rekao je Đukanović u Budvi na otvaranju foruma "To be Security" (2BS) posvećenom bezbednosnim...

Nastavak na N1 televizija...

Djukanović: Nema stabilne Evrope bez stabilnog Balkana

Izvor: Beta Video, 06.Maj.2016

PODGORICA - ``Da bez stabilnog Balkana nema ni stabilne Evrope pokazalo se i u kontekstu izbegličke krize i zapadnobalkanske rute koja nas je sve podsetila da zemlje regiona imaju strateški važnu geopolitičku poziciju kao čuvari spoljnih granica Evropske unije``, kazao je premijer Crne Gore Milo...

Kliknite na sliku da bi video krenuo.

Realizovano uz pomoć www.beta-video.tv

Nastavak na Beta Video...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.